Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

200 Milyar Dolar Yöneten Firmanın CEO’su: Bitcoin 5.000 Dolara Çıkarak Kolay Bir Yüzde 25 Getiri Sağlayabilir

200 milyar doların üzerinde varlığı yöneten DoubleLine Capital’in CEO’su Jeffrey Gundlach, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında kripto para birimleri ve özellikle Bitcoin hakkında da tahminlerde bulundu.

CNBC’nin aktardığına göre, Tahvil piyasasında yaptığı doğru tahminler ve yatırımlarla, ”Tahvil Kralı” mahlası ile anılmayı hak eden Wall Street’in tecrübeli ismi, bir internet yayınında Bitcoin hakkında şunları ifade etti:

”Bitcoin ile ilgili hiçbir öneride bulunmak istemiyorum gerçekten… Ancak eğer gerçekten yorum yapmamı istiyorsanız, ben bunun 5.000 dolara çıkabileceğini düşünüyorum. Burada kolay bir %25 (kazançtan) söz ediyoruz.”

Gundlach, söz konusu fiyat tahmini için hiçbir zaman aralığından bahsetmese de, piyasada bugün yaşanan düşüş 5.000 dolar sınırının bir nebze uzakta olduğu anlamına geliyor şeklinde yorumlanabilir. Lider kripto para birimi Bitcoin 10 Ocak tarihi itibariyle 4.000 doların üstünde tutunduğu birkaç günün sonunda 4.000 dolar altına, 3.800 hattına ve daha sonra da 3.600 hattına kadar geriledi.

Lider kripto para birimi basın saatine göre CoinMarketCap üzerinde 3.674 dolar birim fiyata ve 64 milyar dolarlık toplam piyasa hacmine sahip. Bütün kripto para piyasası bugün yaşanan çekilmeden etkilendi ve top 10 kripto para biriminin hepsi an itibariyle %10 ve üzeri düşüş yaşamakta. Bunların arasından en kötü etkilenenler ise sırasıyla %15.80’lik düşüş ile EOS, %15.64’lük düşüş ile Bitcoin Cash ve %15.18’lik düşüş ile Ethereum olarak öne çıkmakta.

Sert bir ivme yakalayıp piyasa hacmine göre sekizinciliğe kadar yükselen Tron ise, yeniden dokuzunculuğa geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment