Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2000 Bitcoin Kaybeden Yatırımcı İntihar Etti!

Çinli bir Bitcoin ve kripto para yatırımcısı, müşterilerinin 2.000 BTC‘sini 100 kat kaldıraçlı işlem kullanması sonrasında kaybedince buna dayanamayıp canına kıydı.

1

Kripto para sektörü için veri analizi ve hizmet sağlayıcısı konumunda olan BTE.TOP’un CEO’su ve kurucu ortağı 42 yaşındaki Hui Yi, aktarılan bilgilere göre 5 Haziran tarihinde vefat etti. İnternet üzerinde dolaşan  bilgilere göre Hui firmanın kullanıcılarından elde ettiği 2.000 BTC’yi (o tarihlerdeki değeri yaklaşık 14.5 milyon dolar) 100 kat kaldıraçlı işlem ile short pozisyon açmak için kullandı.

100 Kat Kaldıraçlı İşlem Ne Anlama Geliyor?

BitMEX gibi marj işlemleri sunan borsalarda oldukça popüler olan kaldıraçlı işlem seçeneği, bazılarına inanılmaz kazançlar sağlayabilse de bazen yatırımcıların ellerindeki her şeyin tek bir saniyede yok olmasına yol açabiliyor.

100x kaldıraçlı işlem ile short pozisyon açılması ise, Bitcoin fiyatının %1 oranında bile yükselmesi durumunda hesabın içerisindeki bütün bakiyenin bir anda sıfıra inmesi anlamına geliyor. Hui 31 Mayıs tarihinde hala WeChat sohbet uygulamasında aktif olarak görünmekteydi ve Bitcoin fiyatının bir saat içerisinde çökeceğini ifade ediyordu. Hui’nin tahminine göre BTC o tarihte günün en düşük seviyesi olan 7.000 dolara kadar düşecekti ancak görünüşe göre piyasa kendisinden yana olmadı.

Hui daha önce IBM’nin Çin iştiraki ve Microsoft gibi önemli firmalarda çalışıp yıllar boyunca bir kripto para yatırımcısı olarak kendisini kanıtlamıştı ve ciddi bir takipçi kitlesi vardı.

Bazıları Hui’nin 2.000 BTC’lik kaybını gizlemek için ölü taklidi yaptığını bile iddia ediyor ve bunun sebebi olarak da tecrübeli trader’ın böyle bir kayıp sonrası hayatına son vermeyecek kadar çok para kazanmış olduğunu öne sürüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment