Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2010 Yılında 20.000 Bitcoin Alıp Milyoner Olan Yazılım Mühendisi

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin son zamanlardaki ütopik yükselişi beklenmedik milyonerlerin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Forbes dergisinin kısa süre önce yayınladığı bir röportaj Bitcoin’e geçtiğimiz yıllarda yatırım yapanların ne kadar zenginleşebildiğini gösteriyor.

Silikon Vadisi’nde eski bir yazılım mühendisi olan kişi isimsiz olarak kalmayı istedi.

Bitcoin ile milyoner oluş hikayesine biraz araştırma yaptıktan sonra 2010 yılında ilk Bitcoin’imi satın aldım diyerek başladı. Alacağı Bitcoin’in değeri artar ise yüksek kazanç sağlayacak kadar büyük olması gerektiğine karar verdi. Bu karar doğrultusunda 3.000 dolarlık yani 20.000 Bitcoin aldı.

Bitcoin fiyatı gerçekten de uçmaya başladığında ilk olarak 1.000 Bitcoin’i 2.6 milyon dolara sattı. O günden sonra mesleğini bıraktı ve şimdi dünyayı dolaşıyor. Birinci sınıf uçuyor ve beş yıldızlı tatil yerlerinde konaklıyor.

Birden çok yaptığı satıştan sonra ve toplam 25 milyon dolarlık kazancın ardından Bitcoin’in uzun vadede 150.000 dolar olacağını düşündüğünü de söyledi.

“Gerçekten o noktaya ulaşacağına inanıyorum. Ancak önce birçok hükümet ve şiketin Bitcoin gemisinde olmalı. Dünyada hiçbir spekülasyon bu kadar yüksek bir değere ulaşamayacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment