Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2018 Bilançosu: Kripto Paraların Neredeyse Tamamı, En Yüksek Seviyelerinin Yüzde 90 Gerisine Düştü!

Wall Street ve kripto para dünyasının tanınan isimlerinden Tom Lee, bu yılın Şubat aylarında Bitcoin‘in ve bütün kripto para birimlerinin Temmuz ayında yeni rekor seviyelere imza atacağını ifade etmişti. Tamı tamına dokuz ay ve bir kaç adet fiyat tahmini düşüşünden sonra bile, kripto para birimleri hala ayı piyasasının etkisinden kurtulabilmiş gözükmüyor.

OnChainFx platformunun sağladığı yeni verilere göre ise, neredeyse piyasadaki bütün kripto para birimleri, tüm zamanların en yüksek seviyelerinden %90 civarında düşüş yaşadı.

Önde Gelen Kripto Para Birimlerinin 4’te 3’ü, %90 ve Üzerinde Değer Kaybetti

Geçtiğimiz ay Ethereum’u alt etmesinden sonra ikiciliğe yerleşen XRP, bir yıllık durumu nispeten pozitif ve ‘yeşil’ kalabilen nadir kripto para birimlerinden birisi. Yine de, XRP fiyatı geçtiğimiz Ocak ayında elde edilen 3.84 dolarlık rekorun şu an %91 gerisinde ve yeni bir araştırmada ikinci sıradaki kripto para birimi de %90 üstü düşüş yaşayanlar listesine girebilir.

Basın saatine göre piyasa hacmi açısından üçüncü sırada yer alan Ethereum ise, 1,431 dolarlık zirvenin %92 gerisine düştü ve 104 dolar civarından işlem görmekte. Yine de, geçtiğimiz günlerde gündeme gelen ve balinaların ellerindeki ETH miktarını %80 civarında arttırdığını belirten haber, topluluk için umut olabilir.

Yüksek hacimli olup da en büyük zararı yaşayan kripto para birimleri ise, Bitcoin Cash ve Cardano oldu. İki kripto para birimi de sırasıyla 4,329 dolar ve 1,33 dolarlık zirvelerinin %97 civarı gerisined kaldı.

Lider Bitcoin ise 20.000 dolarlık zirvenin, yaklaşık %81 oranında gerisinde ve hala tam bir toparlanma veya toparlanma sinyali vermiyor. Top 15 içerisinde en iyi performans gösteren ise, Binance‘in her çeyrek dönemde yaptığı satın alma ve token yakma yöntemi ile istikrarlı ilerlemeye devam eden BNB oldu. Buna rağmen, kripto para piyasası BNB‘nin %73 civarında düşüş yaşamasına neden oldu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment