Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2018 Kripto Yatırım Araştırması: Kurumsal Yatırımcılar Sermaye Akışının Yüzde 56’sını Sağlıyor

Türünün ilk kripto yatırım araştırması ve raporu 18 Temmuz tarihinde Grayscale Investments tarafından yayınlandı. Yayınlanan raporun en can alıcı noktası bu yılki sermaye akışının çoğunun kurumsal yatırımcılardan geliyor oluşu.

Grayscale beş yıldan uzun bir süredir kripto para birimlerine yapılan yatırımları izlemekteydi. Firma 2013 yılının Eylül ayında kendi Bitcoin Yatırım Tröstünü piyasaya sürmenin yanı sıra, aralarında Ethereum Classic, Zcash, Litecoin, Bitcoin Cash, XRP gibi önemli kripto para birimlerini de fonlamasıyla biliniyor.

Bu hafta açıklanan rapora göre, 2018 yılının ilk yarısında Grayscale ürünlerine yapılan yatırımların %56’lık bir oranı kurumsal yatırımcılardan gelmekte.

Belirtilen zaman periyotu boyunca reddedilemez bir biçimde kendini gösteren ayı piyasasına rağmen, Grayscale ”zannedilenin aksine” yatırım hızının ” daha önce hiç görmediğimiz bir seviyeye arttığını” vurguladı.

30 Haziran 2018 tarihine kadar yapılan toplam yatırım miktarı neredeyse 248.4 milyon dolardı ki bu 2013 yılından beri görülen en güçlü fon toplama periyotunu ortaya koymakta. Haftalık olarak ortalama 9.55 milyon dolarlık yeni sermayenin %63’üne denk düşen 6.04 milyon dolar direkt olarak Bitcoin Yatırım Tröstüne gitmekte.

Grayscale’in portföyündeki aslan payına sahip olan kurumsal yatırımcılara ek olarak, tanınmış bireysel yatırımcılar %20 orana, emeklilik fonları %16 orana, aile ofisleri ise %8 orana sahip.

Bunların içinden, yeni yapılan yatırımların yaklaşık %64’ü ABD içerisinden yapılırken, %26’sı Cayman Adaları gibi offshore yatırımcılardan, %10’u ise diğer bölgelerden yapılmakta.

Kurumsal yatırımcıların ortalama yatırım miktarı 848.000 dolar, aile ofislerinin 553,000 dolar, emeklilik fonlarının 335.000 dolar ve bireysel yatırımcıların ise 289,000 gibi bir miktara sahip.

Grayscale’in araştırmasına göre büyük yatırımcılar bu sene fiyatlarda yaşanan düşüşü kendileri için avantaja çevirmiş olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment