Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2018 Yılında Her Günde, Ortalama 6 Kripto Para ATM’si Kullanıma Açılıyor!

2018 yılı kripto para birimlerinin fiyatı ve değeri konusunda oldukça zorlu bir yıl olsa da, belki de geçmişteki bütün yıllara kıyasla alt yapı konusunda en fazla gelişim gösteren yıl da oldu. Özellikle ana akım kitleleri kripto para birimleri ile tanıştırması ve alım satımı kolaylaştırması konusunda çok fazla sözü geçen Bitcoin ve kripto para ATM’lerinin sayısı 2018 yılında iki katına çıktı ve 4.000 barajını bile aştı. Kripto para piyasasındaki fiyatlar volatilitenin etkisi ile aşağı yukarı korkutucu dalgalanmalar yaşasa da, alt yapı her zaman yukarı doğru çıkıyor ve gelişmeye devam ediyor.

Kripto para analiz firması Data Light tarafından sunulan verilere göre, bu yıl kripto para ATM cihazı konusunda adeta daha önce hiç elde edilmemiş bir tablo sunuyor.

Kripto Para ATM’lerinin Yükselişi

Data Light’ın sunduğu verilere göre 2018 yılında ortalama olarak bir günde 6 kripto para ATM’si yükleniyor. Verilere göre dünya çapında 4.051 kripto para ATM’si mevcut ki biz bu haberi yazarken bile bunların sayısında artış olmakta. Bu cihazların neredeyse hepsi Bitcoin hizmeti sunarken, Litecoin dünya çapında 2.421 cihazda, Ethereum ise bu cihazların neredeyse yarısında kullanılabilmekte. Dash ise 729 cihazdaki kullanım olanağı ile etkileyici bir tabloya sahip. Zcash (67), Dogecoin (79) ve Monero (128) gibi diğer kripto para birimlerinin kullanılabildiği ATM sayısı ise nispeten az.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment