Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2018’de 1.5 Milyondan Daha Az Kişi dApp Kullandı

Blockchain tabanlı merkezsiz uygulamaların (dApp) geçtiğimiz yıl toplamda 1.5 milyondan daha az kullanıcıları vardı. Birbirinden farklı dApp platformlarındaki bu 1.5 milyon kullanıcının yaklaşık 800 bini, Ethereum ağından geldi.

Dapp.com, Blockchain tabanlı merkezsiz uygulamaların kullanım oranlarıyla ilgili bir araştırma yaptı. Bu uygulamalarla ilgili daha önce hiç tüm yıl boyunca süren bir araştırma yapılmamıştı.

Yapılan bu araştırma gösteriyor ki geçtiğimiz yıl boyunca dApp kullanan kişilerin toplam sayısı 1.5 milyonu geçmedi. Bu kullanıcıların büyük bir kısmı merkezsiz borsalardan kaynaklandı.

Merkezsiz kripto para borsalarındaki ticaret hacmi, merkezi borsalarda olana kıyasla hala çok düşük. Ancak yine de merkezsiz borsalar, dApp’lerin yaygınlaşması açısından oldukça kritik bir rol oynuyorlar.

Kumar ve dApp

Geçtiğimiz yıl içinde dApp kullanan insanların en çok yaptıkları şeylerden biri kumar oldu. Bu pek şaşırtıcı bir gelişme değil çünkü kumar; kripto para ve dApp kullanımında hep üst sıralarda yer alıyor.

Dapp tarafından yapılan araştırmalara göre geçtiğimiz yıl dApp aracılığıyla kumar oynayan kişiler, toplamda 3 milyar dolar değerinde işlem yaptılar. CCN gibi kaynaklara göre bu sayı zaman içerisinde artış göstermeye devam edecek.

TRON Atağı

Merkezsiz uygulama dendiğinde akla Ethereum geliyor ve yapılan bu araştırma, bu düşüncenin pek yanlış olmadığını doğruluyor. Ancak Tron’un da bu alanda epey başarılı olduğunu belirtmek gerek.

En fazla kullanıcının ve en çok dApp’in Ethereum’da olduğunu açık bir şekilde görebiliyoruz. Ancak bu araştırmaya göre Tron, ilerleyen zamanlarda Ethereum’a rakip olabilir:

“TRON, merkezsiz uygulama alanında en hızlı gelişen ağ. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısında 2 milyar dolarlık Project Genesis hayata geçirildi. TRON ayrıca dApp’leri geliştirebilmek için TronArcade’e 100 milyon dolarlık harcama yapıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment