Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2020 Bitcoin Yarılanması En Etkili Yarılanma Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin geçirdiği iki yarılanmanın devamı olarak 2020 yılının Mayıs ayında üçüncü yarılanmasını yaşayacak ve birçok analist gözünü bu tarihe dikmiş durumda.

Kripto para sektörünün tanınan simalarından Crypto Rand, 2020 blok ödülü yarılanmasının diğer yarılanmalardan farklı olacağını ifade etti ve bunu yorumladı.

,

Rand, 2012 yılında yaşanan yarılanmanın yeni arzı haftalık olarak 302.000 dolar azalttığını, 2016 yılındaki yarılanmanın haftalık 8.190.000 dolarlık azalttığını, 2020 yılında yaşanacak olan yarılanmanın ise yeni arzı yani üretilecek BTC miktarını haftalık tamı tamına 63 milyon dolar değerinde azaltacağını ifade etti.

Sadece bu veriler bile BTC’nin sıradaki yarılanmasının ne denli etkili olabileceğini kanıtlamakta.  Tabii ki bu veriler BTC’nin anlık değerine göre değişebilmekte ve Alistar Milne 8.200 dolarlık birim fiyat üzerinden hesaplandığında BTC’nin her hafta 51,7 milyon dolarlık daha az üretim geçireceğini ifade etti. BTC’nin değerinin artması, yeni üretilecek BTC miktarının değerinin yarılanma sonrası çok daha az olmasını sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment