Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2020’DE GÜN İÇİ ALIM SATIMLARI İÇİN 10 ÖNEMLİ İPUCU

Her yatırımcının bilmesi gereken gün içi işlem ipuçları çeşitli şekillerde olabilir. Bu yazımızda günlük alım satımlar yaparken kullanabileceğiniz ve 10 başlıkla sınırlandırdığımız oldukça yararlı ipuçlarını harmanlamaya çalıştık. Piyasaya yeni başlayanlardan ileri düzey yatırımcılara kadar gün içi işlemlerde yardımcı olabilecek bir dizi ipucunu dikkate almanız dileğiyle…

Her Zaman Bir Planınız Olmalı… 1

Gün içi alım satımlarınızı yaparken belki de en çok önem vermeniz gereken bir konu. Bir eylem planınızın olması. Bir planınız olana kadar işlemlere başlamayın. Bu ne alıp sattığınızı, ne kadar işlem yapacağınızı ve ne zaman işleme başlayacağınızı bilmek anlamına gelir. Planı olmayan bir kripto oyuncusu pahalı bir bilinmezliğin içinde kendisini bulur.

Riski Yönetme… 2

Oturup bir risk yönetimi stratejisi geliştirmeniz gerekir. Risk stratejisine sahip olmak eğer işler ters giderse, karşılayabileceğiniz ya da sizi üzmeyecek kadar bir kaybın yaşanmasını sağlayacaktır. Bir risk stratejisine sahip olmadan kripto gün içi alım satımları yapmaya başlamak kısa ömürlü bir oyuncu olmanıza neden olacaktır.

Doğru Kaynak Kullanımına Sahip Olun… 3

Kripto para piyasasındaki yüz binlerce hatta milyonlarca traderin önünde olabilmek için etrafınızdaki tüm kaynakları verimli bir şekilde kullanın. Haber takibinden grafik kullanımına yani temel analizden teknik analize kadar her konuda donanımlı olmaya çalışın. Bu piyasaya koyduğunuz parayı kolay kazanmadığınızı hatırlayın.

Öğrenmeyi Asla Bırakmayın… 4

Başarılı traderlar asla elde ettikleri şöhretlerinin gölgesinde kalmazlar. Her zaman daha karlı ve akıllıca trade yapmanın yollarını araştırırlar. Kripto para piyasası sürekli gelişiyor ve değişiyor. Bu gelişime ve değişime her an ayak uydurmak piyasayla beraber sizi de geliştirecektir. Analizi yapmayı bildiğinizi sanmayın, evrilen birçok yeni fiyat formasyonu var. Değişen piyasadaki değişimleri öğrenin.

25-26 Ocak tarihlerinde İstanbul’da Düzenlenecek Olan Teknik Analiz Sanatı Eğitimini Değerlendirin.

teknikanalizegitimi.com  bitcointeknikanaliz.com iletişime geçin…

Gerçeklerin Size Liderlik Etmesine İzin Verin… 5

Mevcut stratejinizin gerçeklere dayandığından ve geriye dönük test edilebildiğinden emin olun. Her insan duygusaldır, bugün yaptığınız işlemin ardından elde ettiğiniz büyük kar, sabah kalktığınızda size anormal bir cesaret ve öz güven verebilir. Bu tuzağa sakın düşmeyin. Bırakın gerçekler ve rakamlar karar verme sürecinizde size rehberlik etsin.

İşlem Giriş ve Çıkışlarında Prensiplere Sahip Olun…6

İşlemlerde mükemmel giriş ve çıkış diye bir şey yoktur. Belirlediğiniz planınızdaki giriş ve çıkışlara sadık kalın. Yeni bir şey denemek istediğinizde, “bunun işe yarayıp yaramayacağını göreyim” dediğinizde tekrar tekrar ve tekrar düşünüp karar verin. Sonrasında bunun için kendinizi kutlayacaksınız.

Paraya Konsantre Olmayın… 7

Bunu ilk duyduğunuzda akla yatkın gelmeyebilir ama gerçekten mantıklıdır. Zihnininiz önceliğinde bulunan paraya sahip olmak düşüncesi, kazandığınızı kaybetme korkusuyla küçük karlar almak ya da işleme doğrudan atlamak gibi anlamsızca kararlar almanıza neden olabilir. Bunun yerine stratejinize bağlı kalmaya odaklanın ve stratejinizin de size para kazandırmaya odaklanmasına izin verin.

Sorumluluk Alın… 8

Kripto piyasasındaki birçok oyuncu çoğu zaman kaybeder ve hemen ardından piyasayı suçlarlar. Sorumluluk almazsanız hatalarınızdan ders çıkaramazsınız. Aynanın karşısına geçip yapıcı bir şekilde kendinize bakın ve kendinizi sorumlu hissedin. Neyi yanlış yaptım, tekrar olmasını nasıl engellerim, planımı revize mi etmeliyim gibi soruları sorun.

İşlem Günlüğü Tutun… 9

Yaptığınız önceki işlemlerin kaydını tutmak ve o kayıtları sık sık incelemek paha biçilmez bir deneyimdir. Bilgileri sorgulamak ve gerekiyorsa stratejinizi değiştirmek için size kaynak sağlar. Böylece yeni işlemlerde daha akıllıca kararlar alırsınız. Mevcut borsaların tamamı yaptığınız işlemlerden fiyat değişimlerine kadar birçok veriyi hızlı ve kolayca saklamanızı sağlayan alt yapılara sahiptirler. Bu verileri sık sık kurcalayın. İşlem günlüğü tutup pişman olan trader yoktur.

Ne Zaman Duracağınızı Bilin… 10

Stratejiniz işe yaramıyorsa ona para yatırmayı durdurun. Planlamanızı yaptığınız tahtaya geri dönüp yeni bir plan üzerinde çalışmaya başlayın. Hatalarınızı bulana kadar ara verin. Bu sizin para kaybetmeye de ara vermeniz demektir.

Sevgi ve Saygıyla

Taner BOZKURT

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment