Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2021 Yılında Kripto Sektörüne 9.3 Milyar Dolarlık Yatırım Fonu Girişi Yaşandı

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto varlıklara talebin artması ile 2021 yılında kripto sektörüne rekor kurumsal kripto para fonu girişi yaşandı.

Kripto yatırım yöneticileri, 2021 yılının sonunda 62.5 milyar dolar değerinde yönetimleri altında bulunan varlığa sahipti.

Coinshares tarafından 4 Ocak Salı günü yayınlanan verilere göre 2021 yılında sektöre 6.3 milyar dolar Bitcoin (BTC) fonu girişi olurken Ethereum (ETH) fonlarında ise 1.4 milyar dolarlık yeni giriş yaşandı. Ayrıca yatırımcı sermayelerinde ilgi gören çok varlıklı fonlar ile piyasaya 775 milyon dolarlık giriş sağlandı.

2020 yılında piyasada bulunan 24 yatırım ürününe kıyasla 2021 yılında 37 yeni yatırım ürünü piyasaya sürüldü. Yatırım ürünlerinde bulunan kripto varlık sayısı ise 9’dan 15’e yükseldi.

3 Ocak tarihinde resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yönetimi altında 43.5 milyar dolarlık varlık bulunduğunu yayınlayan Grayscale, diğer varlık yöneticileri 3iQ, 21Shares, ETC Group, Purpose ve ProShares arasında dünyanın en büyük varlık yöneticisi olmaya devam ediyor.

Volatil bir yapıya sahip kripto para birimleri, 2021 yılında hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıların piyasaya giriş yapması ile daha büyük bir kitle tarafından kabul gördü. Kriptonun 2021 yılında multi trilyon dolarlık bir sektöre dönüşmesi fon yöneticileri ve aile şirketlerinin dikkatini çekti.

2021 yılında yatırımcılarına kripto varlık hizmeti sunan bir çok borsa yatırım fonu (ETF) piyasaya sürüldü. ABD regülatörleri tarafından vadeli işlemlere bağlı Bitcoin ETF’lerinin onaylanması kurumsal adaptasyonu arttırdı. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) şubat ayında NYSE Arca ve Grayscale Bitcoin ETF’i hakkında karar vermesi bekleniyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!