Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

22 Bin Dolarla Fiyat Rekoru Kıran Bitcoin İçin Uzmanlar Ne Diyor?

Bitcoin fiyatı bu hafta yaklaşık %20 artarak 22 bin doların üzerine çıktı ve rekor tazledi, peki uzmanlar ne yorum yapıyor? Son 24 saat içinde %13’den fazla yükselerek rallisini sürdüren BTC için kripto para piyasasından önemli isimlerin yorumlarını haberimizde bulabilirsiniz.  

Bitcoin son birkaç haftadır birkaç kez aşmayı denediği 20 bin dolarlık barajı dün kırdı. CoinGecko verilerine göre bu sabah 22 bin 249 doları gören BTC fiyatı şu an 22 bin 100 dolar sularında seyrediyor. Bitcoin tüm zamanların en yüksek fiyatını yaklaşık 2 bin dolar yukarı taşımışken piyasa uzmanlarının yorumları ne yönde?

Bitcoin fiyatı için piyasadaki yorumlar

Bloomberg tarafından yayınlanan yazıya göre Bitcoin bu yıl 3 kattan fazla yükseliş göstermişken daha önceki yükseliş ve düşüş hareketleri mercek altına alındığında, bu ralli iki şekilde yorumlanıyor. Bir taraf BTC’nin doların zayıflığı ve enflasyon korkusu ile altına bir alternatif olarak görüldüğünü öne sürüyor.

Diğer taraf ise Bitcoin rallisinin sonunun 3 yıl önceki gibi bir çöküş ile sonuçlanmasının kaçınılmaz olduğunu düşünüyor. Bitcoin için erime bekleyen kesim bu çöküşün spekülatif coşku kaynaklı olacağını savunuyor. Fakat bu düşünceye karşı olan isimler bu sefer rallinin spekülasyon temelliden çok uzun vadeli yatırımcılardan güç aldığını belirtiyorlar.

Parabolik fiyat
Singapur merkezli Saxo Capital Markets Pte Küresel Makro Stratejisti Kay Van-Petersen BTC fiyatının şimdi doğrusaldan çok parabolik bir şekilde hareket edeceğini öne sürüyor. Van-Petersen’e göre parabolik hareketin sebeplerinden biri bu rallide perakende yatırımcının büyük oranda dışarıda kalmış olması.

Fed etkisi
Oanda Europe Ltd.’den kıdemli piyasa analisti Craig Erlam ise 20 bin dolarlık kırılmanın daha önce gelmemesine şaşırdığını belirtti. Fed teşvik duyurularının bu Bitcoin yükselişi için etkili olmuş olabileceğini kabul eden Erlam, aslında BTC’nin buna ihtiyacı olmadan da 20 bin üzerine kırılma yapabileceğini dile getirdi.

Bitcoin ve altın
Bloomberg’den ünlü stratejist Mike McGlone yaptığı açıklamalar ile Bitcoin’in altına karşı en düşük yıllık volatilitesi ve 2020 sonundaki geleneksel borsalardaki durumun, 2021’deki BTC performansını arttırabileceğini ileri sürdü. McGlone Bitcoin-altın oranının şu an 12 olan seviyeden 100 seviyesine çıkabileceğini de ekledi.

Direnç noktasına dikkat
Kripto para alım satım platformu olan Hxro CEO’su Dan Gunsberg BTC’nin ivmesini sürdürmesi halinde 36 bin doları test edebileceğini söyledi. Fakat Gunsberg bu noktanın önemli bir direnç olduğunu da söyleyerek 13 bin 800 dolara bir düşüşü de getirebileceğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!