Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: 2000 ve Sonrası Doğumlu Erkekler, Piyasada Kadınlara Göre Daha Baskın

Kripto para girişimi Circle tarafından yapılan yeni bir ankete göre, 2000 ve sonrası doğumlu olup da kripto para yatırımı yapan kadınların sayısı, aynı yaş grubundaki erkeklerin yarısı kadar.

Üç binden fazla 2000 sonrası doğumlu kişiyi araştıran Circle, ilginç sonuçlara ulaştı. Buna göre ankete katılan erkeklerden %17’si kripto para yatırımı yapmak isterken, bu rakam kadınlarda ise %8’de kaldı.

Yatırım yapmış durumda olan katılımcılar noktasında da ilginç sonuçlar mevcut. Yatırım yapmış olan katılımcıların %71’inin bu yatırımı bin dolar ve altı bir meblağ ile yaptığı saptanırken, %42’lik bir kesmin 500 dolar ve altında yatırım yaptığı, buna karşın %29’luk bir kesmin de 1000 dolar ve üzerinde yatırım yaptığı gözlendi.

Kripto para yatırımı ve onun beraberinde getirdiği riskler göz önüne alındığını ise, genç yatırımcının risk alma konusunda daha gözüpek olduğu sonucu ortaya çıktı. Kendini agresif yatırımcı olarak tanımlayan erkeklerin oranı %42 olurken, bu rakam kadınlarda ise %27 olarak karşılık buldu.

Kripto para piyasası ve kadınların bu piyasadaki rolü ile ilgili, son dönemde oldukça faydalı ve kafa açıcı çalışmalar yapılıyor. Sektörün gelişmesi ile birlikte, kadınların katılımı ve yatırım yapma oranları da artmış durumda. Örneğin geçmişte yapılan bir etkinlikte kadınların kripto para camiasında sıklıkla kullanılan tabir olan FOMO’ya (Çok yükselecek ve bu ben karı kaçıracağım deyip yatırım yapma korkusu) çok daha az yakalandığı ortaya çıkmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment