Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dark Web Satıcısına 20 Yıl Hapis Cezası!

Dark web mecralarında uyuşturu satışı yapan ve bunu kripto paralar karşılığında yürüten Gal Vallerius isimli kişi, Amerikan mahkemelerince çok sert bir cezaya çarptırıldı.

Dark web platformlarında Oxymonster olarak da bilinen 36 yaşındaki Valerius, Amerikan hakim Robert Scola tarafından 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Valerius ilk olarak Texas’taki Dünya Sakal ve Bıyık Şampiyonası’na gitmek için yola çıktığı esnada Atlanta hava alanında yakalanmıştı.

Kara para aklama ve uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlanan Valerius’un aralarında eroin ve kokain olan birçok uyuşturucu maddeyi dark web platformlarında kripto paralar karşlılığı sattığı ifade ediliyor. Valerius, tüm bu satışlar için toplamda 100 Bitcoin’den fazla bir para almış. 36 yaşındaki adamın ayrıca bir dönem de Bitcoin Cash karşılığı bu satışları yaptığı da ifade ediliyor. Valerius’un aynı zamanda elinde 122 BCH da bulunduğu belirtildi. Bu tüm kripto paraların total varlığı ise yaklaşık 700 bin dolar ediyor.

Amerikan mahkemeleri dark webn platformlarında dönen dolaplara karşı son dönemde ciddi bir mücadele içerisine girdi. Bilindiği üzere daha önce de dark web platformlarının bilinen isimlerinden birisi olan Ross Ulbricht 144 bin 336 Bitcoin’i ile birlikte tutuklanmış ve ömür boyu hapse çarptırılmıştı.

Şimdi Valerius’un cüzdanları ile ilgili gereken tüm bilgileri hükümete vereceği belirtildi. Elde edilecek Bitcoin’ler ise açık arttırma yolu ile satışa çıkarılacak ve daha sonra bu satışlardan elde edilecek gelirler çeşitli işlerde kullanılacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment