Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

3 Milyon Dolarlık Rekor Ücret Ödeyen Bitcoin Kullanıcısına Para İadesi Yapılacak

Kripto para made havuzu AntPool, Bitcoin için şimdiye dolar cinsinden ödenmiş en büyük işlem ücreti olan 3 milyon doları iade ediyor.

AntPool, “Bir kullanıcı, 23 Kasım’da 83 BTC’lik bir gaz ücreti ödedi.” açıklamasında bulunarak şu çağrıda bulundu:

“AntPool’un risk kontrol sistemi, işlemi paketlerden bu ücreti geçici olarak dondurdu. Bizimle lütfen 10 Aralık 2023 00:00’dan (UTC+8) önce iletişime geçin ve kimliğinizi doğrulayın. AntPool, doğrulama yapıldıktan sonra işlem ücretini iade edecek.”

Bir Bitcoin kullanıcısı geçen hafta bir işlem için 3 milyon dolardan fazla işlem ücreti ödeyerek tarihe geçti. 139,42 BTC’lik bakiyesi bulunan adresten 55,77 BTC’lik bir transfer için 83,65 BTC işlem ücreti ödendi.

İşlem, 818.087 numaralı blokta AntPool tarafından kazıldı ancak maden havuzu, şimdiye dek konuyla ilgili bir açıklama yapmamıştı.

Bu işlem ücretini ödediğini iddia eden kişi, sosyal medyada @83_5BTC adlı bir hesap açarak, “Yeni bir soğuk cüzdan oluşturdum, ona 139 BTC aktardım ve bunlar anında başka bir cüzdana aktarıldı.” dedi ve cüzdanının hacklendiğini söyledi.

Aynı kullanıcı, adresin kendisine ait olduğunu kanıtlamak için Mempool’un geliştiricisi Mononaut tarafından teyit edilen bir blockchain mesajı imzaladı. Ancak bu mesajı adresi halihazırda ele geçirmiş olan hackerlar da göndermiş olabileceği için AntPool’un bir kimlik doğrulaması yapması gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!