Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

30 Milyon Kullanıcısı Olan Brezilya Merkezli Picpay Kripto Para Hizmeti Sunmaya Başladı

Brazilya merkezli popüler ödeme uygulaması Picpay 30 milyondan fazla müşterisine kripto paralar ile ödeme hizmeti sunmaya başladı.

Aktif olarak 30 milyon kullanıcısı bulunan Picpay, temmuz ayının başında mobil uygulamalarına kripto paraları entegre etmeyi planladıklarını duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde gelen bir güncelleme ile uygulama üzerindeki kripto para entegrasyonunun tamamlandığını ve yeni halinin piyasaya sunulduğu duyuruldu. İlk aşamada Picpay uygulaması üzerinden yalnızca Bitcoin, Ethereum ve Paxos‘un kendi stablecoini olan USDP ile işlem yapmak mümkün olacak.

Kullanıcılar, uygulama aracılığıyla belirtilen kripto para birimlerini alıp satabilecek ve uygulamayı bir kripto para saklama aracı olarak kullanabilecekler. Henüz 3 farklı kripto paranın ticaretine ve kullanımına izin veren Picpay uygulaması, önümüzdeki süreçte 100 den fazla farklı kripto para birimini sistemlerine dahil etmeyi planlıyor.  Uygulama üzerindeki alım satım ve entegrasyon işlemlerinin New York merkezli bir blockchain hizmeti platformu olan Paxos tarafından sağlandığı biliniyor.

Picpay şirketinin kripto paralar ile ilgili birim başkanı Bruno Gregory, bu yeni gelişmenin önemi hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Amacımız, kripto pazarının büyümesine öncülük etmek, karmaşıklıkları kaldırıp kolay bir kullanım sunmak ve teknoloji hakkındaki bilgileri genişleterek herkesin bu varlık sınıfından ve yenilikçi özelliklerinden yararlanabilmesini sağlamaktır.

Brezilya’ya Ait Bir Stablecoin Çalışması

Picpay, ortalama bir Brezilyalıya kripto hizmeti sunarak sadece Brezilya’daki kripto pazarına girmenin ötesine geçmeyi hedefliyor. Şirket, kripto kullanıcılarının bu varlıkları itibari parayla değiştirmek zorunda kalmadan doğrudan kripto ile ödeme yapmalarına izin verecek bir hizmet üzerinde çalışıyor. Bu planlarının temelinde ise Brezilya’ya özgü bir stablecoin çıkartıp bunu sistemleriyle entegre etme çalışmaları yatıyor.

Picpay’in ürün ve teknoloji başkan yardımcısı Anderson Chamon tarafından yapılan açıklamalara göre, bu stablecoin entegrasyonu sayesinde global çaptaki müşteriler ve ülkeyi ziyarete gelen turistler bu stablecoin’i herhangi bir kripto para borsasından alabilecek ve direkt olarak stablecoin’i kabul eden Picpay işbirlikçisi tüccarlara ödeme yapabilecekler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!