Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

32 Bin Dolardan Milyonerliğe, Oradan Sıfıra: İşte Ünlü Yatırımcının Hikayesi

Kripto para piyasalarının merak ve ilgi ile takip ettiği What Bitcoin Did podcastinin sunucusu olan Peter McCormack, Twitter üzerinden kripto para yatırım macerasını anlatan bir bilgi seli paylaştı.

McCormack, 32 bin dolar para ile başladığı kripto para serüveninin, kendisini nasıl milyoner yaptığını anlatırken; daha sonra ise bu rakamın nasıl sıfıra gerilediğinden bahsetti. Twitter postuna McCormack, şu ifadeler ile başladı:

”32 bin dolarımı nasıl 1,2 milyon dolara çıkardığımı ve daha sonra vergileri düştüğümde bu paranın nasıl sıfıra eridiğini size anlatacağım. Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, herhangi bir şekilde üzgün, kızgın ya da intikam hisleri ile dolu değilim. Gerçekten benim için harika bir tecrübeydi. Aynı anda hem fakirliği hem de zenginliği tattım.”

McCormack’in hikayesi aslında pek de ilginç değil. Birçok yatırımcı, geçmiş dönemde yaptıkları yanlış şeylerin cezasını çekiyor ve bu isim de onlardan farklı değil.

İlk olarak BTC’yi 2016 yılında keşfeden McCormack, o dönem elinde olan tek para, 32 bin doları, Bitcoin ve Ethereum’a yatırmış. Paranın artması ile birlikte yaklaşık 1.2 milyon dolarlık bir meblağa erişen başarılı isim; daha sonra ise portföyünde yaptığı çeşitlendirmenin sonunu getirdiğini ifade ediyor.

Ripplecoin bile aldım, piyasada boş olan ne varsa aldım, diyen McCormack, daha sonra ise piyasanın düşüşüne reaksiyon verememiş. Madencilik işlerine de 300 bin dolar yatıran McCormack, oradan da zarar etmiş.

Başarılı isim, kendisini takip edenlere ise şunu önerdi:

”Bir daha boğa sezonu olursa ve çok fazla para kazanırsanız; kar elde etmeyi unutmayın.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment