Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

320 Milyar Dolar Yöneten Bankadan Bitcoin ve Kripto Para Hizmeti: Platform Açtı!

Almanya’nın en büyük üçüncü bankası DZ Bank, kurumsal yatırımcıları için kripto para hizmetleri sunmaya başladı.

Kripto para sektörüne yönelik kurumsal ilgi artmaya devam ediyor. Almanya’nın öncü bankalarından DZ Bank, kurumsal müşterilerine kripto para saklama hizmeti sunabilmek için yeni bir platformu hayata geçirdi. Banka tarafından yapılan resmi açıklamaya göre hizmete başlayan bu platform sayesinde kurumsal yatırımcılar kripto para varlıklarını banka aracılığıyla saklayabilecek.

Buna ek olarak yine kurumsal yatırımcılar, DZ Bank’ın altı ay önce işleme aldığı Siemens’in kripto tahvili gibi kripto para tahvilleri üzerinde alım-satım işlemi yapabilecekler.

Konu hakkında açıklamada bulunan DZ’nin menkul kıymet hizmetleri ve dijital saklama hizmetleri başkanı Holger Meffert, bankanın uzun yıllardır blokzinciri üzerine çalıştığını ve bu alanda gelecek 10 yıl içinde önemli potansiyeller gördüklerini belirtti:

Önümüzdeki on yıl içinde, sermaye piyasası işlerinin önemli bir kısmının dağıtık defter teknolojisi (DLT) tabanlı altyapılar aracılığıyla işleneceğini varsayıyoruz. Orta vadede DLT’yi mevcut sermaye piyasası süreçlerindeki yerleşik altyapıları tamamlayıcı bir teknoloji olarak görüyoruz.

Banka ayrıca bireysel müşterilerin kripto para birimlerine doğrudan yatırım yapabilmesine yönelik hizmetler de geliştiriyor. DZ, Haziran 2023’te Alman Federal Finansal Denetleme Kurumu’ndan (BaFin) bir kripto saklama lisansı için başvurmuştu. Eğer banka bu lisansı alabilirse müşterilerine Bitcoin (BTC) başta olmak üzere belirli kripto paraların alım-satım hizmetini de sunabilecek:

Kurumsal müşterilerin gelecekte Bitcoin gibi kripto para birimlerine yatırım yapabilmelerini sağlamak amacıyla DZ BANK, Haziran ayında Alman Federal Finansal Denetim Otoritesi’nden (BaFin) kripto saklama lisansı almak için başvuruda bulundu. Kurumsal müşterilere yönelik çözüme paralel olarak banka, özel müşterilerin doğrudan kripto para birimlerine yatırım yapmalarını sağlayacak bir teklif üzerinde çalışıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!