Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

40 Milyon Dolarlık Solana’yı Kim Sattı? Toplam Geliri 100 Milyonu Geçti

Kripto piyasası derin bir kırmızı renge bürünmüş durumda, büyük varlıkların çoğu ekside ve meme coinler de bu durumdan muaf değil.

Bitcoin ve Ethereum gibi köklü kripto paralar haftalık ve günlük zaman dilimlerinde düşüş yaşarken, köpek temalı meme coinler (ve diğer meme coinlerin çoğu) de benzer bir performans sergiliyor. DOGS ve BRETT, haftalık grafikte sırasıyla yüzde 31 ve yüzde 22 oranında kayıpla en büyük düşüş yaşayanlar arasında yer alıyor.

Ancak bu, meme coinlerin tamamen öldüğü anlamına gelmiyor – aslında, meme coinler bazı rekorlar kırmış durumda.

Pump.fun rekorlar kırıyor

Son birkaç ayda popüler hale gelen Solana tabanlı meme coin lansman platformu Pump.fun, Justin Sun’ın SunPump platformuyla birlikte iki önemli dönüm noktasına ulaştı. Dune verilerine göre, Pump.fun, toplamda 100 milyon ABD dolarını aşan gelir elde etti ve günlük 344 bin ABD doları gelir elde etti.

Bu günlük gelir, Temmuz ayı sonlarında elde edilen 2,4 milyon ABD doları (3,54 milyon Avustralya doları) günlük gelirin çok altında olsa da, bir başka önemli metriğin aşılmasına yardımcı oldu: toplam meme coin sayısı.

Lookonchain kayıtlarına göre Pump.fun, ayrıca tanesi ortalama 158 dolardan 254 bin 74 Solana (40,26 milyon dolar) sattı.

Ocak ayında platformun başlangıcından bu yana Pump.fun, toplamda 1,1 milyon token oluşturdu. Son 24 saat içinde, Pump.fun aracılığıyla beş binden fazla yeni meme coin piyasaya sürüldü. Bu çok sayıda yeni tokenin çoğunun herhangi bir faydası yok, ancak veriler, bunların çoğunun hızla önemsiz hale geldiğini gösteriyor. Son 24 saatte sadece 76 token “mezun oldu” ve bunlardan yalnızca birinin piyasa değeri bir milyon doları aştı.

SunPump, Pump.fun’a boyun eğiyor

Justin Sun’ın platformu SunPump, başlangıçta büyük bir başarı elde ederek Solana tabanlı meme coin platformunu bile geride bırakmıştı, ancak işler tersine dönmüş gibi görünüyor. Faaliyetler ve yeni tokenlar genel olarak düşüşte, ancak bu düşüş SunPump’ta daha hızlı gerçekleşiyor.

En azından şimdilik, meme coin meraklılarının son meme coini hızlı bir şekilde elde etmek için Solana dünyasına geri döndüğü görülüyor.

Bu arada, Solana ve Tron, toplam kilitli değer (TVL) açısından sırasıyla üçüncü ve ikinci en büyük blok zincirleri olmaya devam ediyor. Tron, Solana’nın 159 protokolüne kıyasla sadece 34 protokole sahipken, Solana 4,65 milyar ABD doları (6,87 milyar Avustralya doları) TVL’ye sahip ve bu Tron’un 8,06 milyar ABD doları (11,8 milyar Avustralya doları) TVL’sine kıyasla daha düşük.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!