Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

4,4 Trilyon Doları Yöneten Devin Yöneticisi Bitcoin ile Altını Kıyasladı

Bitcoin’in 100.000 dolara kadar çıkabileceğini düşünen bir Fidelity yöneticisi, onun hakkındaki bullish görüşlerini sürdürüyor.

Fidelity Investments’ın global makro birimini yöneten Jurrien Timmer, Bitcoin’in altına kıyasla daha hızlı değer kazanabileceğini düşünüyor:

“Benim görüşüme göre Bitcoin, bir değer saklama aracı olmaya çalışan, emtia para birimidir. Onu altının üstel hali gibi görüyorum.”

Timmer, 1970’lerde ve 2000’lerdeki yüksek enflasyon, negatif reel faiz, para arzının aşırı büyümesi gibi durumlarda altın nasıl performans gösterdiyse Bitcoin’in de benzer şekilde performans gösterebileceğine inanıyor.

Timmer, özel yönetimi altında 4,4 trilyon dolarlık varlık bulunan Fidelity’de yaklaşık 29 yıldır çalışıyor. Uzman isim, 2021’de verdiği bir röportajda Bitcoin fiyatının 2023’e kadar 100.000 dolar olabileceğini söylemişti.

Fidelity’nin, müşterilere Bitcoin ve Ethereum için saklama ve alım satım hizmeti veren Fidelity Digital Assets adlı ayrı birimi bulunuyor.

Fidelity ayrıca BlackRock, WisdomTree, Invesco gibi isimlerle birlikte ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna spot Bitcoin ETF’si için başvuruda bulunan şirketler arasında yer alıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!