Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

50 Milyon Dolarlık Bitcoin İşlemi Dikkat Çekti

Bu sabaha karşı Binance’e epey yüklü miktarda Bitcoin gönderdi. Kime ait olduğu bilinmeyen bir adresten 5 binden fazla BTC çıktı.

Dev İşlem

Coinmarketcap verilerine göre Bitcoin fiyatı geçtiğimiz son birkaç saat içerisinde kısmen stabil bir performans sergiledi. Dün 8 bin 600-8 bin 750 dolar aralığında ilerleyen BTC fiyatı an itibarıyla 8 bin 600 doların biraz üstünde duruyor.

BTC fiyatı bu durumdayken sabaha karşı epey büyük bir BTC işlemi yapıldı. Whale Alert tarafından aktarılan bilgilere göre bilinmeyen bir cüzdandan Binance’e toplam değeri 50 milyon dolar civarında olan 5 binden fazla BTC gönderildi.

Bu işlem kısa sürede pek çok kripto para takipçisinin dikkatini çekti. Kimi takipçiler bunun bir satış işlemi olduğunu, kimileri bunun bir balina tarafından yapıldığını, kimileri bunun bir manipülasyon işlemi olduğunu, kimileriyse bunun Binance’in vadeli işlem platformuyla ilgili olabileceğini düşünüyor. Ortada çok fazla tahmin olsa da bu işlemin kim(ler) tarafından ne amaçla yapıldığı bilinmiyor.

Ucuz İşlem

Bu işlemin en dikkat çekici yanlarından biri işlem için ödenen ücret oldu. Normal şartlarda bankalar aracılığıyla 50 milyon dolar göndermek isteyen bir kullanıcı yüklü miktarda hizmet bedeli ödemek zorunda kalabilir. Ancak Bitcoin ile 50 milyon dolar göndermek yalnızca 3 dolara mal oluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment