Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC, Bir Kripto Para Firmasını Daha Dava Etti!

Yeni yayınlanan bir bildiriye göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ICOBox isimli kripto para projesini ve bunun kurucusu Nikolay Evdokimov’u 14.6 milyon dolar değerinde yasa dışı token satışı yapması yüzünden dava etti.

Yapılan şikayete göre 2017 yılında ilk dijital para arzlarını piyasaya sürmek için bir platform oluşturacağını belirten Evdokimov, bu sayede fon toplasa da vaatlerini yerine getirmedi. SEC konu hakkında yaptığı açıklamada firmanın ICOS isimli tokenlerini menkul kıymet kaydı yaptırmadan 2.000’den fazla yatırımcıya sattığını İFADE ETTİ.

ICOBox ekibi token’lerin alım satıma açıldıktan sonra ciddi bir değer artışı yakalayacağını ve bunun yanı sıra bunları ICOBox platformu üzerinde diğer token’lerle de değiştirebileceklerini vurguladılar. SEC’e ulaşan şikayetlerde ise ICOS tokenlerinin neredeyse tamamen değersiz olduğu ve vaatlerin hiçbirinin karşılanmadığı belirtilmekte.  Firma bunun yanı sıra ICO’larını bu platformda yapmak isteyen kişilerden de ek ücretler ele geçirerek kendi token satışı da dahil toplamda 650 milyon dolarlık bir sermaye elde etti.

ICOBox ve kurucu şu an için ABD’nin federal menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçlanıyor ve SEC eğer davada lehine bir karar alırsa firmaya ağır cezalar verilebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment