Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

52 Yaşındaki Kripto Para Dolandırıcısına 8 Yıl Hapis

My Big Coin adlı bir kripto paranın kurucusu olan Randall Crater, dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle sekiz yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı.

ABD’deki Başsavcılık Ofisi tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Crater, dolandırıcılık amacıyla kurulmuş bir dijital para projesinin reklamını ve satışını yaptığı; bunun yanında lisanssız bir şekilde dijital para borsası işlettiği için hapis cezası aldı.

Boston’daki mahkemenin açıklamasına göre 52 yaşındaki şahıs, sekiz yıllık hapis cezasına ek olarak üç yıl da denetimli şekilde serbest kalacak.

Crater’ın kurduğu şirket, “My Big Coins” diye adlandırılmış bir dijital para üstünden yatırımcılara dijital ödeme hizmetleri sunuyordu.

Crater ve iş arkadaşları, bu tokenın 300 milyon dolar değerinde altın, petrol ve daha farklı varlıklar ile desteklendiğini söylüyordu. Crater’ın şirketi ayrıca MasterCard ile ortak olduğunu, My Big Coinlerin itibari paraya kolayca dönüştürülebileceğini iddia ediyordu.

ABD’deki yetkililerin açıklamasına göre Crater, “kripto piyasasındaki büyümeyi bir fırsat olarak” görerek yatırımcıları My Big Coin üzerinden dolandırdı.

50’den fazla kişinin kurban gittiği dolandırıcılıkta toplamda 6 milyon dolar çalındı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!