Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

6 Eylül Mini Fiyat Analizi

Boğalara Büyük Darbe Goldman’dan Geldi.

Merhaba,

Son 24 saat içerisinde Bitcoin %12’den fazla kayıp yaşayarak 6.400$’ın altına düştü. Ani bir şekilde gelişen ve kimsenin beklemediği bu düşüşün arkasında Goldman Sachs’ın açıklamaları bulunuyor. Goldman Sachs, çok uluslu bir ABD yatırım bankasıdır. Kimi insanlar Goldman Sachs için küresel bir tefeci dese de ülkeler ve dünya ekonomisi üzerinde büyük etkilere ve önemli yönlendirme gücüne sahip bir kuruluştur.

Goldman Sachs, daha önce kripto paralarla ilgili bir işlem masası açacağını duyurmasının ardından bu planın ertelendiğini, öncelikleri olmadığını açıklayarak kripto para piyasasına dün itibariyle bir darbe vurmuştur. Piyasanın bu açıklamadan bu kadar hızlı etkilenmesi Goldman Sachs’ın gücünü gösteren bir başka örnektir diyebiliriz.

Kişisel görüşüm ise Bitcoin’in henüz kurumsal bir yapı olarak kabul görmemesidir.

Yaşanan bu kripto darbenin ardından Bitcoin teknik resmine bir göz atalım.

Şu an itibariyle Bitcoin bulanık bir denizde yüzüyor  ve yazının kaleme alındığı sırada 6.400$ bandını aşma çabası içinde.

6.279$ gibi bir derinliği yaşadıktan sonra yukarı yönlü çırpınışları devam ederken, 6.135$, 5.850$ ve 5.500$ noktalarından destek alıyor. Ancak bu düşüş trendi devam ederse bu desteklerin altında bir katliam yaşanabilir. İstenmeyen bir senaryo olmasına rağmen son 24 saatte yaşananlardan dolayı buna da hazırlıklı olmak gerekebilir.

Fiyatın kuzey ya da kuzeydoğu yönünde bir harekete geçmesi durumunda yatırımcıların içinin rahat etmesi için 7.000$ ve üzerini görmesi gerekiyor. 4 saatlik grafiğe baktığımızda Bitcoin bu tür düşüşlerden sonra bir süre kedi piyasasında dalgalanmış ve ardından tekrar yükselme eğilimine geçmiş. Ancak yine de bunun için boğaların çok çaba sarf etmesi gerekecek. 7.000$ bandını gördükten sonra hızla artmaya devam edeceği ve bir sonraki durağın düşüşün başladığı 7.380$’lar civarında olacağını söyleyebilirim.

6 eylül bitcoin fiyat grafiği
6 eylül bitcoin fiyat grafiği

Alt koinlerin de bu düşüşten ciddi bir şekilde etkilendiğini ve kripto para toplam piyasa değerinin 200 milyar doların altına düştüğü ama bu sarsıntının da gelip geçici olduğunu belirterek,

Kendi analizinizi kendiniz yapmanız gerektiğini, başkalarına bağımlı kalmamak ve sosyal medyada coin peşinden koşmamak için Teknik Analizi öğrenmeniz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak ve aşağıdaki linkleri önermek isterim.

bitcointeknikanaliz.com

teknikanalizegitim.com

Sevgi ve Saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment