Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

70 Milyonun Kullandığı Bu Platform Blockchain’i Deneyecek

Çin’deki Zhiyuan Hui adlı bir platform, kripto para şirketlerinden EveriToken ile işbirliği yapmaya başladı.

Dünyanın en büyük gönüllülük platformu olduğu düşünülen Çin merkezli Zhiyuan Hui, EveriToken’ın Blockchain platformundan faydalanmayı hedefliyor.

Zhiyuan Hui platformundaki 71 milyondan fazla gönüllü vatandaş, Aralık 2018 itibariyle 100 milyon saatten daha fazla süre boyunca aktif olarak hizmette bulundu. Birleşmiş Milletler tarafından Çin Gönüllülük Servislerinin Ekonomik Değer Ölçüm Raporu adı altında yayınlanan bir metne göre bu platformun 500 milyon dolarlık değeri bulunuyor.

Zhiyuan Hui, platformdaki on milyonlarca gönüllüye kaliteli bir hizmet sunabilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmak istiyor.

Bu yeni sistem sayesinde Zhiyuan Hui aracılığıyla gönüllü vatandaşlardan hizmet alan hükümetler, kuruluşlar ve kar amacı gütmeyen çeşitli örgütler, bu vatandaşları “Yi Coin” adı verilen puanlarla ödüllendirebilecekler.

Bu platformdaki gönülü vatandaşlara ilişkin veriler, EveriToken’ın geliştirdiği kamuya açık Blockchain platformunda kaydedilecek:

“EveriToken tabanlı bu sistem, gerekli erişim yetkilerine sahip hissedarlara (hükümetler dahil) denetim izleri sunuyor. Böylece dolandırıcılığın önüne geçilmiş oluyor.”

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre bu “Yi Coin” adı verilen puanlar yemek, elektronik eşya, hijyen ürünü gibi çeşitli temel ürünleri satın almak için kullanılabilecek. Platformdaki gönüllüler, EveriToken’ın ödeme sistemini kullanarak yüzü aşkın dükkandan alışveriş yapabilecekler.

Blockchain teknolojisi çeşitli gönüllülük programlarında, yardım kuruluşlarında kullanılmaya başlıyor. Bundan birkaç hafta önce İrlanda’daki Kızılhaç Örgütü, belli başlı bağışları takip edebilmek için Blockchain teknolojisini kullanmaya başladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment