Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

700 Milyon Dolarlık Kripto Para Davası Bitti: Cezası Yeterli Bulundu

Çökük kripto para borsası Bitzlato’nun kurucusu, 700 milyon dolarlık davada beklenenden daha az ceza aldı.

Bitzlato borsasında Rusya kökenli dark web’den yasa dışı yollarla alınmış 700 milyon dolardan fazla değerde ödeme işlendi. Borsanın kurucusu Anatoly Legkodymov, yasa dışı şekilde ödeme hizmeti verme suçunu itiraf etti ve 18 ay hapis yattı.

Hakim Eric Vitaliano, dün aldığı kararda Legkodymov’un cezasının sonlandırılmasına karar verdi. Vitaliano, Legkodymoc’un Brooklyn’deki Metropolitan Cezaevi’nde (MDC) geçirdiği sürenin yeterli olduğunu söyledi.

Vitaliano, “Orası berbat bir yer ve mahkeme, bunu göz önünde bulunduruyor” dedi.

ABD, İspanya, Portekiz, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Europol, Legkodymov’u yakalamak ve borsayı kapatmak için ortak operasyon düzenledi. Legkodymov, Ocak 2023’te Miami’de yakalandı.

Savcılık, Legkodymov’un Hydra Market adlı Rus kara borsasında 700 milyon dolardan fazla değerde kripto para işlemi yapılmasına yardım ettiğini öne sürdü. Ek olarak, Legkodymov’un işlemleri yapan şahısların kimliğini tespit etmek için gerekli önlemleri almadığı belirtildi.

Legkodymov, hapiste geçirdiği sürenin ardından, “Şimdi anlıyorum ki şirketin kurucusu olarak daha iyisini yapabilirmişim” dedi.

Legkodymov, ayrıca Fransız emniyet güçleri tarafından el konmuş 23 milyon dolar değerindeki kripto paradan da feragat etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!