Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

71 Milyon Dolarlık Bitcoin Çalan Dolandırıcı, Parayı İade Ediyor

Bir dolandırıcı, birinden 71 milyon dolar değerinde kripto para çaldıktan sonra kendisiyle iletişime geçti.

Kripto araştırmacısı ZachXBT’nin paylaşımına göre dolandırıcı şahıs, 71 milyon dolar değerinde Wrapped Bitcoin (WBTC) çaldığı kurbanından Telegram hesabını istedi.

Blockchain platformu Etherscan’e göre dolandırıcı, “Lütfen telegram’ınızı verin ve sizinle iletişime geçeceğim.” diye yazdı. Lookonchain’in paylaşımına göre saldırgan, şimdiye kadar 4 bin 676 Ethereum’u (14,2 milyon dolar) iade etti.

3 Mayıs tarihinde bir kullanıcı, bu dolandırıcıya 1.155 Wrapped Bitcoin (o dönemde 71 milyon dolar) gönderdi. Dolandırıcı, parayı çalabilmek için kurbanını blockchain tabanlı birkaç farklı işlemle spam’ladı. Kullanıcı, yanlışlıkla kendi kullanacağı adresin yerine dolandırıcının adresini kullandı.

Kullanıcı, 5 Mayıs’ta dolandırıcıya seslenerek parasının çoğunu iade etmesini talep etmişti. Kendisinin takip edileceğini söyleyen isim, dolandırıcıya şu mesajı vermişti:

“Size [paranın] %10’luk kısmını resmen bırakıyoruz. %90’ını geri gönderin. Hayatınızı değiştirecek bir karar vermeden önce 6 Mayıs TSİ 13.00’e kadar vaktiniz var.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!