Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

800 Dolarlık Bitcoin Ver, 10.000 Dolar Nakit Al!

Dark web kesinlikle lider kripto para birimi Bitcoin’in belirli bir tanınmaya ulaşmasında önemli rol oynadı ve görünüşe göre hala da oynamaya devam ediyor.

Armor isimli güvenlik firması tarafından yayınlanan Eylül ayı güvenlik raporuna göre, dark web üzerindeki siber suçlular ederinin yüzde 10’una nakit para satmaya başladı. Siber suçluların buradaki hedefi ise parayı aklama konusunda sorumluluğu üzerlerinden atmak.

İşlemin nasıl yapıldığına gelecek olursak, dark web üzerinden iletişime geçen alıcılar 10.000 dolar gibi bir nakit para miktarı için yaklaşık 800 dolarlık BTC’yi satıcıların hesabına gönderiyor. Satıcı fonu alır almaz alıcının istediği PayPal, Western Union veya buna benzer hesabına 10.000 dolarını gönderiyor ve sorumluluğu üzerinden atmış oluyor.

Güvenlik firması bu hizmetin son bir yıl içerisinde geliştiğini ve dark web üzerinde önemli bir hizmet haline geldiğini ifade etmekte. Bu durum alıcılar için de çalıntı banka hesabı satın almak veya araya ”para kuryesi” koymak gibi ek işlerden kurtulmayı sağladığı için büyük bir avantaj sağlıyor. Hackerların yasa dışı yollarla elde ettikleri itibari paraları bu kadar ucuza satmalarının nedeni ise parayla kendilerinin uğraşmak zorunda olmayışı şeklinde belirtilmekte.

Özetle bu işlem hem alıcı hem de satıcı için oldukça tehlikeli olsa da, riski göze alanlar dark web üzerinde ciddi bir müşteri kitlesi oluşturmaya yetti de arttı bile.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment