Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Interactive Brokers Kripto Para İşlemlerini Başlatacak

ABD merkezli bir aracı şirket olan Interactive Brokers, platformundaki kripto para alım-satımlarını bu yazın sonuna kadar başlatmış olacağını açıkladı. Şirket CEO’su, bu kararın müşterilerden gelen “talep” neticesinde alındığını söyledi.

CNBC’ye göre müşteri kitlesi bakımından en sofistike e-brokerlardan biri olan Interactive Brokers, kripto para işlemlerine birkaç ay içerisinde start vermeyi planlıyor.

2021’in ilk çeyreğinin sonu itibarıyla; Interactive Brokers’ın 1.33 milyon kayıtlı kullanıcısı ve bu yatırımcılara ait 330.6 milyar dolar fonu bulunuyor.

Aracı şirketin CEO’su Thomas Peterffy, çarşamba günkü açıklamasında müşterilerden kripto para konusunda bir talep geldiğini ve bu hizmeti “yazın sonunda sunmayı” planladıklarını söyledi.

Halihazırda Bitcoin vadelileri ile işlem yapılabilen platformda, doğrudan alım-satım da yapılması bekleniyor. Interactive Brokers CEO’su, sunacakları yeni hizmetin özellikle güvenlik açısından sorular doğurduğunu söyledi ve şöyle ekledi:

“En büyük zorluk, müşterilerin nasıl %100 güvende tutulacağıyla ilgili. Kripto parayla yapılan işlemler takip edilemiyorken, nasıl olacak da müşterilerin paralarının çalınmayacağından %100 emin olacaksınız? Bu konuda yazın sonunda, hizmete girdiğimizde daha çok şey öğreneceğiz.”

Interactive Brokers’ın sunacağı hizmetlerin, kripto para piyasasına giriş yapmak isteyen özellikle bireysel yatırımcılar için kolaylık sağlayacağı düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!