Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana Labs 314 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Solana Labs; Andreessen Horowitz (a16z), Polychain Capital gibi isimlerin öncülüğünde düzenlenen yatırım turu sonucunda 314 milyon dolar değerinde yatırım aldığını duyurdu.

Solana ağının geliştiricisi olan Solana Labs; yatırım turunu özel bir token arzı düzenleyerek gerçekleştirdi. Yatırımcılar arasında a16z ile Polychain Capital’ın yanı sıra Alameda Research, CMS Holdings, CoinShares, Jump Trading, Multicoin Capital, Sino Global Capital gibi isimler yer aldı.

Yatırım; Solana tabanlı uygulamaların gelişimini hızlandırması beklenen bir kuluçka stüdyosu kurmak ve Solana ekosistemine odaklanacak bir girişim sermayesi oluşturmak için kullanılacak. Birkaç gün önce, Solana Labs’in Ethereum ile mücadele edebilmek için 300-450 milyon dolar aralığında yatırım alabileceğini duyurulmuştu.

Kısaca bakış: Solana nedir?

Merkeziyetsiz uygulamaları hızlandırmak ve güvenli bir şekilde ölçekleyebilmek için çalışan Solana’nın temeli, 2017’de Anatoly Yakovenko tarafından atıldı.

Proof-of-History adlı mekanizmasını kullanan Solana ağının saniye başına düşen işlem kapasitesinin 50.000 düzeyinde olduğu belirtiliyor. Solana ekibi, geçen yılın sonunda yaptığı bir açıklamada ağdaki ortalama işlem ücretinin 0,00001 dolar olduğunu beyan etti.

Akıllı sözleşmelerin kullanıldığı Solana blockchaini; Serum, Raydium, Orca gibi isimlerin de dahil olduğu toplamda onlarca farklı projeye ev sahipliği yapıyor. Solana ağına ‘kitlenmiş’ varlıkların toplam değeri, henüz 800 milyon ile 1 milyar dolar aralığında.

Solana’nın, SOL adlı bir standart bir kripto parası bulunuyor. Maksimum arzı 489.000.000 olarak açıklanan SOL; blockchaindeki işlemlerin ödemesini yapmak için kullanılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!