Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx, Polygon’u Entegre Ettiğini Duyurdu

Kripto para borsası OKEx, eski adıyla Matic, yeni adıyla Polygon’u borsaya entegre ettiğini duyurdu. Bu entegrasyonun, merkeziyetsiz finans (DeFi) kullanıcılarına daha hızlı bir kullanıcı deneyimi sunması bekleniyor.

OKEx, çarşamba günkü basın duyurusunda Polygon’un altyapısını kullanmaya başladığını duyurdu. Hindistanlı girişimcilerce Matic Network ismiyle kurulan proje, Şubat 2021’den beri Polygon ismini kullanıyor.

Şu ana kadar OKEx’ten Polygon’a para aktarmak için önce birincil katmandaki cüzdandan (Layer-1) geçmek zorunda kalan kullanıcılar, hem borsaya işlem ücreti ödüyor hem cüzdandaki sözleşme için ücret ödüyorlardı. Borsanın sağladığı entegrasyon, Polygon’a doğrudan para göndermeyi ve merkeziyetsiz finans dünyasına daha hızlı, daha ucuz şekilde geçiş yapmayı sağlayacak.

Polygon’un kurucularından Sandeep Nailwal, yeni kullanıcıların bu sayede “Polygon ve Ethereum ekosistemine daha kolay şekilde adım atabileceğini” söyledi.

Bir Layer-2 projesi olan Polygon, Ethereum’daki ağ tıkanıklığı ve yüksek işlem ücreti gibi sorunları çözmek için çalışıyor. Dallas Mavericks’in sahibi Mark Cuban, mayısın sonunda Polygon’a yatırım yaptığını açıklamış fakat detay paylaşmamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!