Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan/Erdoes: Çoğu Müşterimiz Bitcoin’i Varlık Türü Olarak Görüyor

JPMorgan Chase Asset & Wealth Management CEO’su Mary Callahan Erdoes, Bloomberg’e verdiği röportajda Bitcoin gibi kripto paraların bir varlık türü olup olmadığının tartışıldığını, çoğu JPMorgan müşterisinin bunları birer varlık türü olarak gördüğünü söyledi.

  • Erdoes, dijital paraların temelinde yatan blockchain teknolojisinin aktif olarak kullanılabildiği vurgusuyla, onun “çeşitli finans piyasaları ile dijital olarak etkileşim kurma biçimimizi değiştirdiğini” fakat dijital paraların kendileriyle ilgili tartışmaların sürdüğünü söyledi.

  • JPMorgan’ın varlık yönetimi kanadındaki müşteriler hakkında konuşan isim, “Çoğu müşterimiz bunları varlık türü olarak görüyor ve buna yatırım yapmak istediğini söylüyor.” dedi.

  • Kurum olarak Bitcoin’i henüz bu şekilde tanımlamadıklarını belirten isim, “Bizim işimiz, müşterilerimizin paralarını yatırım yapmak istedikleri şeye aktarmalarına yardım etmek.” yorumunu ekledi.

  • ABD’nin bankacılık devi JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon, mayısın başında, “Ben bir Bitcoin destekçisi değilim. Bitcoin’i umursamıyor, onunla ilgilenmiyorum. Ama müşterilerimiz ilgileniyor ve müşterilere ne yapacaklarını söylemiyorum.” demişti.

  • Mary Callahan Erdoes, Bitcoin’in geleceğine ilişkin, “Bitcoin’i bizatihi olarak bir varlık türü olarak görmüyoruz. Onda tasarruf aracı (özelliğinin) olup olmadığını zaman gösterecek ama onda günümüzde görülen volatilitenin, zamanla kendiliğinden azalması gerekiyor.” açıklamasında bulundu.
Görsel: P1130373 (Maciej Janiec/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!