Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: Kurumsal Yatırımcıların Çoğu Kripto Para Almayı Düşünüyor

Fidelity Digital Assets adına düzenlenen bir ankete göre her 10 kurumsal yatırımcıdan 7 tanesi, gelecekte kripto paraların da dahil olduğu dijital varlıklara yatırım yapacağını öngörüyor.

Fidelity Digital Assets için Coalition Greenwich tarafından Aralık 2020-Nisan 2021 tarihleri arasında dünya genelinden 1.100 kurumsal yatırımcının katılımı ile düzenlenen anket, çoğu kurumsal yatırımcının kripto para piyasasına girmeyi düşündüğünü gösterdi.

  • Ankete katılanlar arasında yüksek gelirli yatırımcılar, aile ofisleri, dijital ve geleneksel hedge fonları, mali danışmanlar ve vakıflar yer aldı.

  • Katılımcıların yarısından fazlasının halihazırda dijital varlık yatırımı bulunurken, gelecekte dijital varlıklara yatırım yapabileceğini belirten kurumsal yatırımcıların %90’ı, bu varlıkların gelecek beş yıl içerisinde müşteri portföylerinde yer edinmeye başlayabileceğini açıkladı.

  • Dijital varlık piyasasına birkaç farklı biçimde girilebileceği; bu yatırımların doğrudan kripto paralara yapılabileceği gibi kripto para şirketlerinin hisselerine veya daha farklı yatırım ürünlerine de yapılabileceği belirtildi.

  • Kurumsal yatırımcılar, şu anda kripto para piyasasına girmeyi düşünen yeni yatırımcıların önündeki en büyük engelin volatilite olduğunu söyledi. Kripto paralara değer biçerken kullanılabilecek bir temelin bulunmaması ve piyasa manipülasyonu da yeni yatırımcıların önünde engel teşkil ediyor.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!