Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard Kripto Ödemelerini Kolaylaştırmak İçin USDC’yi Kullanacak

Mastercard, kart sahiplerinin kripto para ile ödeme alan işletmelerde alışveriş yapmasını kolaylaştırmak için Circle ve birkaç farklı kuruluş ile iş birliği yapmaya başladı.

Mastercard’ın duyurusunu salı günü yaptığı pilot çalışmasında, tüketicilerin dijital cüzdanlarındaki kripto paralar ile alışveriş tamamlanınca işletme sahibine aktarılacak itibari para arasında bir köprü kurmak için Circle’ın geliştirdiği USDC kullanılacak.

Kart sahipleri günümüzde Bitcoin, Ethereum gibi kripto paralar ile ödeme yaptıklarında, yapılan bu ödeme Mastercard ağına giriyor ve mutabakat, Amerikan doları gibi bir itibari para üzerinden sağlanıyor. Mastercard ile Circle arasında yapılan iş birliği, bu kripto paraların önce USDC’ye; ondan sonra itibari paraya dönüştürülebilmesini sağlayacak.

Bazı kripto paraları doğrudan itibari paraya çevirmek zor olduğu için Mastercard bu çalışmanın müşterilerine kripto para ile ödeme yapma imkanı tanımak isteyen kuruluşların işini kolaylaştırmasını bekliyor.

Mastercard’ın dijital varlıklardan sorumlu başkan yardımcısı Raj Dhamodharan, USDC’nin bir köprü işlevi görecek olması ile ilgili şunları söyledi:

“Günümüzde her kripto para şirketi kripto parayı geleneksel bir itibari paraya dönüştürebilecek altyapıya sahip değil. Biz bunu kolaylaştırıyoruz.”

Şirket, Mastercard ağına stablecoinleri eklemeyi planladığını Şubat 2021’de duyurmuştu.

Diğer kuruluşlar ile görüşmeler devam ediyor

Kripto para kartlarını iyileştirmek için yapılacak çalışmada Circle’ın yanı sıra Paxos da yer alacak olsa da, pilot çalışmasında yalnızca USDC’nin kullanılması planlanıyor.

Mastercard; birlikteliğin iç yapısına ilişkin detay vermemekle birlikte Evolve Bank & Trust ve Metropolitan Commercial Bank ile “kart üretmek, Uphold ve BitPay ile “gerçek zamanlı kripto cüzdanı teknolojisi sağlamaları”, i2c Inc., Apto Payments ve Galileo Financial Technologies ile “işlemden geçirme ve program yönetimi” için görüşme halinde olduğunu açıkladı.

Görsel: MasterCard (photo.bugz/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!