Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle, USDC’nin Dayanak Varlıklarını Açıkladı

En büyük stablecoinlerden biri olan USDC’nin üreticisi Circle tarafından salı günü USDC’nin dayanak varlıklarının ağırlık dağılımına ilişkin paylaşılan tablo, USDC’nin büyük ölçüde nakit ve nakit benzerleri ile desteklendiğini gösteriyor.

  • 16 Temmuz tarihli raporda, mayıs sonu verileri baz alındı ve sirkülasyondaki USDC’lerin toplam değeri 22.17 milyar dolar olarak kabul edildi.

  • Bu USDC’lerin %61’lik kısmını (13.4 milyar dolar) desteklemek için nakit ve nakit benzerlerinin kullanıldığı açıklandı.

  • Her biri dolar cinsinden olmak suretiyle; USDC’lerin %13’ü Yankee mevduat sertifikaları, %12’si ABD Hazine tahvilleri, %9’u finansman bonosu, %5’i özel sektör borçlanma araçları, %0,2’si belediye tahvilleri ile destekleniyor.

Concord Acquisition Corp ile SPAC anlaşması yapan Circle, bu yılın sonunda 4.5 milyar dolar değerlendirme ile halka açılmayı planlıyor. Şirket, mayısın sonunda 440 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını açıklamıştı.

Circle CEO’su Jeremy Allaire, şirketin borsada listelenmesi sebebiyle, “çeyreklik olarak denetim raporu yayınlamaya başlayacaklarını” ve bu raporlarda USDC rezervlerine ilişkin detayların yer alacağını söyledi.

Amerikan oranına 1:1 oranında sabitlenmiş olan USDC’ye benzer olarak, mayısın başında USDT’nin dayanak varlıklarının dağılımı da açıklanmıştı. Tether’ın aktardığı verilere göre 31 Mart itibarıyla sirkülasyondaki USDT’lerin %65,39’luk kısmı, özel sektör borçlanma araçları ile destekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!