Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’den 1.1 Milyar Dolar Kazanan Ruffer’dan “Spekülatif” Yorumu

Birleşik Krallık merkezli varlık yöneticisi Ruffer Investment, pazartesi günü şirketin son 12 ayının incelendiği bir değerlendirme raporu paylaşıp, geçen yıl satın aldığı Bitcoinleri neden sattığını açıkladı ve onun “spekülatif” bir varlığı anımsatmaya başladığını belirtti.

30 Haziran itibarıyla yönetimi altında toplamda 23 milyar sterlin değerinde varlık bulunduran Ruffer, Bitcoin’in kısa vadede “risk ağırlıklı, spekülatif varlıklarınkine benzer özellikler sergilediğini” ve onu bu nedenle portföyünden çıkarma kararı aldığını açıkladı.

Ruffer, “dijital altın” olarak tanımlanan Bitcoin’e yeni bir tasarruf aracı olabileceği düşüncesi ile Kasım 2020’de, 600 milyon dolar değerinde yatırım yaptı. Sunday Times’ın haberine göre şirket aşamalı olarak yaptığı satışlar sayesinde beş ayda 1.1 milyar dolar kazanç elde etti.

Ruffer’ı piyasanın köpürmeye (froth) başladığını düşünmeye ve Bitcoinlerini satmaya iten şey, “bireysel yatırımcıların spekülasyonu, aşırı kaldıraç kullanımı, Coinbase’in halka arzı, Tom Brady’nin ‘lazer’ gözleri, Dogecoin, Elon Musk’ın Saturday Night Live’ı sunması, non-fungible tokenların 60 milyon dolardan satılması” oldu.

Piyasadan “iyi bir vakitte çıkış yapan” Ruffer, Bitcoin için izlediği stratejisi sayesinde 12 aylık performansında 515 baz puanlık iyileşme gördü. MicroStrategy’ye ve Galaxy Digital’a da yatırım yapan şirket, bunları şubatta sattığını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!