Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Senatosu Kripto Para ile Fidye Saldırıları Arasındaki Bağı İnceleyecek

ABD Senatosu Ulusal Güvenlik ve Devlet İşleri Komite Başkanı Gary Peters, salı günü yaptığı açıklamalarda kripto paraların fidye amaçlı yapılan siber saldırılarda ne gibi bir rol oynadığının ve elde edilen bulgular doğrultusunda ne gibi adımlar atılabileceğinin inceleneceğini duyurdu.

Michigan eyaletinden Demokrat senatör Peters, bu siber saldırganların para transferi yaparken “kripto para kullanmayı tercih ettiğini” belirtip, “Bu insanların neden kripto paraları tercih ettiğini, bunu nasıl engelleyebileceğimizi anlamak istiyoruz.” dedi.

Biden yönetimi; ABD’de Colonial Pipeline ve JBS USA gibi şirketlere yapılan ve her biri milyonlarca dolar değerinde olan siber saldırılar sonrasında bu tarz saldırıları mercek altına aldı. Ancak kripto paralar, bu çalışmaların bir kısmını temsil ederken, Senatör Peters doğrudan kripto paraların siber saldırılardaki rolünü araştıracak.

2020’de kripto paralar ile ne kadar fidye ödendiğini hatırlatan Senatör Peters, “Bu suçları işleyen siber suçlular, bunun hesabını vermeyeceklerine inanıyorlar.” dedi.

Chainalysis tarafından yapılan araştırmaya göre 2020’de kripto paralar ile yapılan fidye ödemelerinin toplam değeri, 2019’daki sayının dört katına çıkıp 416 milyon dolara ulaştı. Bu sayının 2021’de 200 milyon doları aştığı düşünülüyor.

Senato komitesi tarafından yürütülecek incelemede mevcut kripto para regülasyonları değerlendirilecek, kripto paraların yasa dışı örgütlerce kullanılmasının nasıl önüne geçilebileceğine dair tavsiyelerde bulunulacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!