Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BNY Mellon Pure Digital’ın Kripto Para Platformunu Destekliyor

Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre Pure Digital’ın kripto para ticaret platformunu destekleyen konsorsiyuma dünyanın en büyük custody bankalarından biri olan BNY Mellon da dahil oldu.

Yönetimi altında 3.1 trilyon dolarlık varlık bulunan ve ABD’nin en eski ikinci bankası olan State Street’in ardından, 2.2 trilyon dolarlık varlığı yöneten BNY Mellon da Pure Digital için oluşturulan konsorsiyuma dahil oldu.

Kripto paralar için Şubat 2021’de özel bir ekip kurduğunu açıklayan BNY Mellon, Londra merkezli Pure Digital’ın, “dijital para pazarındaki fiyat keşfi için birincil kaynak” işlevi görecek bir platform kurmasına yardım edecek altı bankadan biri olacak.

Büyük ölçüde bankaların desteğiyle kurulan ilk kripto para platformu olması beklenen Pure Digital’ın, ilk işlemini “bir hafta içerisinde” Bitcoin ile gerçekleştirmesi planlanıyor.

Pure Digital CEO’su Lauren Kiley, dijital paralara gösterilen ilginin artmaya devam ettiğini söyleyerek, bu gibi girişimlerin kripto paraları “daha stabil ve olgun bir varlık türü” haline getirebileceğini belirtti.

BNY Mellon’ın döviz departmanından sorumlu Jason Vitale, müşterilere kripto para işlemi yaparken karşılaşılan sürecin her ayağında destek olmaya çalıştıklarını ve Pure Digital ile yapılan iş birliğinin de bu hedefle aynı doğrultuda olduğunu belirtirken, Dijital varlıklar, önümüzdeki yıllarda global piyasalarda gitgide daha çok yer edinecekler.” yorumunu ekledi.

Financial Times’ın haberine göre hem BNY Mellon hem State Street, Pure Digital’ın kripto platformunda trading yapmayı ve daha farklı hizmetler sunmayı planlıyor.

Kripto para sektörüne girmek isteyen kurumsal yatırımcılar için birinci sınıf aracılıktakine benzer hizmetlerin yer aldığı bir alım-satım alanı kurmayı planlayan Pure Digital’ı destekleyen diğer bankaların ismi bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!