Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Yabancı Kripto Para Borsalarına Eylüle Kadar Süre Tanıdı

Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), 25 Eylül’e gelindiğinde ilgili regülatörlerden izin almamış olmasına rağmen hala Güney Kore pazarında faaliyet gösteren kripto para borsalarına erişim engeli getirileceğini açıkladı.

Güney Kore Ulusal Meclisi bünyesindeki bir politika komitesine sunulan bildiriye göre ülkedeki kripto varlık hizmet sağlayıcılarına mart ayında getirilmiş yükümlülüğü yerine getirmeyen yurt dışı merkezli kripto para borsalarına yaptırım uygulanacak.

Borsa işleten kripto para şirketleri, söz konusu yükümlülük doğrultusunda suç gelirlerinin aklanmasıyla mücadeleden sorumlu Finansal İstihbarat Birimine (FIU) kayıt yaptırmak ve altı aylık zaman dilimi içerisinde faaliyet izni almak zorunda.

Bu iznin alınabilmesi için borsadaki her kullanıcının hesap bilgilerinin, banka hesap bilgileri ile uyuşması ve suç gelirlerinin aklanmasını önlemek için güvenlik sistemlerinin iyileştirilmesi gibi bazı adımların atılması gerekiyor.

Şartları sağlamayan borsalara engel gelecek

Korece dil desteği sunan veya platformunda won ile işlem yapılmasına müsade eden yurt dışı merkezli borsaların, Güney Kore pazarında faaliyet gösterdiği varsayılıyor.

Finansal Hizmetler Komisyonu Başkanı Eun Sung-soo, geçen haftaki açıklamasında bu şirketlerin FIU’ya kayıt yaptırması gerektiğini söylemişti. Eun Sung-soo, buna ek olarak yabancı bir borsanın Kore pazarında faaliyet gösterip göstermediğinin belirlenmesi için Korece dil desteğinin olup olmadığına bakmanın yeterli olabileceğini açıkladı.

FIU tarafından yapılan açıklamaya göre şu ana dek yurt dışı merkezli olduğu tespit edilmiş toplamda 27 kripto para borsası ile iletişime geçildi fakat bu borsaların hiçbiri, henüz gerekli izni almadı.

FSC, Binance dahil olmak üzere, “Güney Kore merkezli olmayıp yerel finans regülatörlerinden yetki almamış olan kripto operatörlerine 25 Eylül’den itibaren yerel müşterilere hizmet verme engeli getirileceğini” belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!