Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Otomatik Vergi Hesaplayan Kripto Para Şirketinin Değeri 1.3 Milyar Dolara Çıktı

Geliştirdiği vergi hesaplama yazılımıyla kripto para sektöründeki yatırımcılara ve çeşitli kuruluşlara hizmet veren TaxBit; IVP, Insight Partners, Tiger Global Management, Paradigm ve 9Yards öncülüğünde gerçekleşen B Serisi yatırımıyla 130 milyon dolar topladı.

2018 yılında kurulan Utah merkezli şirket, kripto para kullanıcılarına yaptıkları işlemlerin vergi karşılığını gerçek zamanlı olarak görme imkanı tanıyor.

Kripto para yatırımcıları ve kuruluşları, TaxBit tarafından geliştirilen ürünler sayesinde vergi bildirim sürecini otomatik olarak yürütebiliyor.

130 milyon dolar yatırım alarak toplam değerini 1.3 milyar dolara çıkaran TaxBit, kripto para piyasasına yeni bir unicorn kazandırdı. Şirket mart ayında Paradigm, Tiger Global, PayPal Ventures, Coinbase Ventures, Winklevoss Capital gibi isimlerden 100 milyon dolarlık A Serisi yatırımı aldı.

TaxBit ayrıca kripto para borsası FTX US ile anlaşma sağladığını ve borsa kullanıcılarının TaxBit’in sunduğu hizmetlerden yararlanabileceğini açıkladı. Şirket ilerleyen aylarda Birleşik Krallık ve Avrupa Birliğindeki vergi otoritelerine ek olarak daha farklı banka, borsa ve aracı kurumlar ile de iş birliği yapmayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!