Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DAO Maker Hacklendi: Zarar 7 Milyon Dolar

DeFi platformu DAO Maker, 7 milyon dolarlık bir hack vakası ile karşılaştıklarını açıkladı. Toplamda 5.251 kullanıcı, bu saldırıdan etkilendi.

DAO Maker, yakın zamanda yaptığı açıklamada, 12 Ağustos gecesi Maker’ın “yönetici ayrıcalıklarına erişim sağlanabilen” cüzdanlarından birinin hacklendiğini duyurdu. Hackerın 10.000 USDC çalıp 15 işlem daha yapmaya devam ettiğini belirten platform, ekipleri durumun farkına varana kadar 7 milyon doların kaybedildiğinin bilgisini verdi.

SHO sözleşmesinin istismarıyla gerçekleşen olayda toplam 5.251 kullanıcının etkilendiği, kullanıcıların ortalama 1.250 dolar kaybettiği; 900 doların altında varlığı olanların ise saldırıdan etkilenmediği bildirildi.

DAO Maker, fonları yeni bir cüzdana taşıdı ve kullanıcıların fonları istedikleri zaman çekebileceğini söyledi.

Saldırıyla ilgili bir Binance hesabının belirlendiği, Etherscan ile yakın iş birliği içerisinde olunduğu ve birçok borsanın hacker cüzdanından haberdar olduğu belirtildi.

Blockchain firması CipherBlade, olayla ilgilenmeye başladı.

Platform, önümüzdeki beş gün içerisinde mağdur kullanıcıların uğradığı zararları hafifletmek adına çözümler geliştireceğini, hackerı “adalete teslim etmek için” tüm gücüyle çalışacağını söylüyor.


Görsel: Hacker (Pixabay, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!