Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OpenSea, Bir Çalışanın Özel Bilgileri Suistimal Ederek NFT Ticareti Yaptığını Doğruladı

Bir OpenSea çalışanı, sıradan OpenSea kullanıcılarının henüz haberi olmayan bilgileri kendi çıkarları için suistimal ederek non-fungible token (NFT) alışverişi yaptı. 

OpenSea’nin çarşamba günkü blog gönderisine göre OpenSea ekibinden bir isim, platformun ana sayfasına yerleştirileceğini bildiği ürünleri, onlar ana sayfaya yerleştirilmeden önce satın alıyordu.

Konuyla ilgili dedikodular, dün Zuwu adlı bir Twitter kullanıcısının Etherscan’den görülebilen bazı verilere dayanarak yaptığı paylaşım ile gündeme geldi.

Bu paylaşıma göre OpenSea’nin ürün müdürü Nate Chastain, kendisine ait birkaç gizli dijital cüzdanı kullanarak OpenSea’nin ana sayfasında listelenecek NFT’leri önceden satın alıyor, daha sonra bunları kâr amacı ile satıyordu.

OpenSea ekibi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu inanılmaz bir hayal kırıklığına yol açtı. Bu davranışın, ekip olarak taşıdığımız değerleri yansıtmadığını açıkça belirtmek istiyoruz.” ifadelerini kullanıp, olayla ilgili bir inceleme başlatıldığını açıkladı.

Yönetimin aldığı yeni kararlar doğrultusunda, OpenSea ekibinde yer alan isimler sitenin ana sayfasında veya farklı bir mecrada ön plana çıkarılan koleksiyonlardaki NFT’leri alıp-satamayacak ve platform farkı olmaksızın, NFT alışverişi yapmak için gizli bilgileri suistimal edemeyecek.

2017 yılında kurulan ve non-fungible token pazarının en büyük pazar yerlerinden biri olan OpenSea, Dune Analytics verilerine göre Ağustos 2021’de toplamda 3 milyar dolardan fazla değerde ticaret hacmi elde etti.

Temmuzun sonunda 100 milyon dolarlık fonlama aldığını duyuran OpenSea, 1.5 milyar dolarlık değerlemeye ulaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!