Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İşlem Hacminde Paypal’ı Geride Bıraktı

Bitcoin’in küresel bir ödeme aracı olarak kullanılabilirliği tartışılmaya devam edilse de, bu yıl Paypal’a göre işlem hacmi bakımından %62 daha yüksek hacme sahip olması benimsenme konusunda umut vadediyor.

Blockdata, 23 Kasım’da Bitcoin ile ödeme devleri MasterCard, Visa ve Paypal’ı karşılaştıran bir rapor yayınladı. Raporda Bitcoin’in üç ödeme ağıyla rekabet edip edemeyeceğine odaklandı.

Paypal, internet üzerinde çalışan online bir ödeme sistemidir. İnternet üzerinden güvenli alışveriş yapılmasını ya da istenilen kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para gönderilmesini sağlar.

2021 yılının başından bu yana, Bitcoin ortalama çeyrek başına yaklaşık 489 milyar dolar, PayPal ise çeyrek başına 302 milyar dolar değerinde işlem hacmi kaydetti. Bununla birlikte, MasterCard ve Visa, sırasıyla ortalama çeyrek başına 1.8 trilyon dolar ve 3.2 trilyon dolar ile çok ilerideydi.

Rakamlar, Bitcoin’in hala MasterCard ve Visa’nın çok gerisinde olduğunu gösteriyor. Ancak Bitcoin’in sadece 12 yıldır var olduğunu ve sürekli geliştiğini hesaba katarsak ilerde bu iki dev şirketle yarışabileceği düşünülüyor.

Bitcoin işlemlerini blockchainin dışında sahip olduğu özelliklerle işleyen Lightning Network; Bitcoin’in normal şartlarda gerçekleştirdiği işlem kapasitesini artırmaktadır. Saniyede milyonlarca işlem kaldırabilen merkeziyetsiz bir ağ olan Lightning Network’ün Arcane Research’e göre 2030 yılına kadar 800 milyon kullanıcıya ulaşacağı tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!