Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

South Park Senaristlerine Göre Gelecek Bitcoin’de

Güncel sorunları sık sık ele almasıyla bilinen Amerika’nın en ünlü animasyon dizilerinden biri olan South Park, bir sahnesinde Bitcoin’in ana ödeme aracı olarak kullanıldığını gösterdi.

South Park, perşembe günü yayınlanan 24. sezonunun “Post COVID” bölümünde dizinin kahramanlarından biri olan Stan Marsh’ı, pandemiden yaklaşık 40 yıl sonra bir motelde konaklamak için Bitcoin (BTC) kullanarak ödeme yaparken tasvir etti.

Motel memuru, “Gelecek bu, hepimiz merkezi bankacılığın hileli olduğuna karar verdik. Bu yüzden dolandırıcılık olan saadet zincirine daha fazla güveniyoruz” diyerek Bitcoin için yapılan dolandırıcılık benzetmelerine gönderme yaptı.

From the new South Park episode tonight that takes place in 2040 : r/Bitcoin

Kripto alanındaki pek çok kişi South Park’ı ABD hükümetinin ve bankaların 2008 mali krizinden sonra verdiği tepkiye yönelik eleştirisiyle tanıyor. Son bölümdeki diğer gelecek tahminleri arasında otonom araçlar ve holografik dijital asistanlar yer alıyor.

Medyada kripto para birimine ve blockchaine atıfta bulunmak artık yaygın olsa da, durum her zaman böyle değildi. Bitcoin’i öne çıkaran ilk TV dizisi Ocak 2012’de The Good Wife’.

Ünlü animasyon dizisi Simpsons, bir sahnesinde hisse senedi akışında bitcoinin fiyatının sonsuza gittiğini gösterdi ve The Blacklist’teki James Spader’ın karakteri Satoshi’nin gerçek kimliğini bildiğini iddia etti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!