Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz’dan, FED Başkanı Hakkında Açıklamalar

Önde gelen kripto para yatırım şirketlerinden biri olan Galaxy Digital Ceo’su Mike Novogratz, FED Başkanı Jerome Powell’ın kripto para birimlerine olan para akışını yavaşlatacağını belirtti.

Novogratz’ın, ABD Başkanı Joe Biden’ın Powell’ı ikinci dönem için seçme kararından memnun olmadığını ifade ettiği röportajda, Powell’ın kripto dünyası kadar ekonomik ve politik gücü olmadığını söyledi. Novogratz, Powell’ın yeniden atanmasından sonra piyasanın düşüşe geçtiğini belirterek, kripto piyasası hakkındaki düşüncelerini de paylaştı:

Biliyorsunuz ABD’de enflasyon git gide büyüyor. FED daha hızlı karar vermek zorunda kalacak. Faizleri düşündüğümüzden hızlı yükseltirse, kripto camiası yavaşlamaya, hacimsizleşmeye başlayacak.

Novogratz, kripto para piyasası hakkında hem kısa hem de uzun vadede iyimser olduğunu belirtti. Ayrıca, Bitcoin’in 100.000 dolara ulaşma potansiyeline sahip olduğunu destekleyenler arasında yer alıyor.

Son CNBC röportajında:

Kurumsal yatırımcıların akını nedeniyle kripto piyasası büyüyor.

Galaxy’nin bu alana girerken gördüğü kurumların sayısı şaşırtıcı, mesela bugün dünyanın en büyük varlık fonlarından birisinin yöneticisiyle telefondaydım ve kriptoya yatırım yapma kararı aldılar.

dedi.

ABD’de yükselen enflasyon seviyeleri, bu ayın başlarında kripto piyasasının yükselişine bağlandı. ABD’deki enflasyon oranı şu anda 30 yılın en yüksek seviyesinde ve yıllık %6,2 arttı. Yükselen enflasyon küresel çapta dalga etkisi yaratıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!