Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York’un Yeni Belediye Başkanı Eric Adams, Bitcoin ile Ödeme Yapılmasını Sağlamak İstiyor

New York’un yeni Belediye Başkanı Eric Adams, şehri yeniliklerle çevrili bir merkeze dönüştürmeye çalışırken, New York’ta yaşayanlara doğrudan bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle ödeme yapılmasına izin verebilecek planlamalar yapmak istediğini açıkladı.

Miami Belediye Başkanı Francis Suarez’in maaşını bitcoin ile alacağını ilan etmesinin ardından New York Belediye Başkanı Eric Adams da, ilk üç maaşını bitcoin ile alacağını söylemişti. Somos Porto Riko Konferansı’na katıldığı sırada Porto Riko’daki gazetecilerle konuşan Eric Adams, ilk üç maaşını bitcoin ile alacağı sözünü yineledi.

Konuşma sırasında Eric Adams, şunları söyledi:

‘Bu konuda oyun oynamıyoruz. New York insanların korktuğu ve artık hakkında olumsuz düşündüğü bir şehir haline geldi. Burası birçok konuda ileride olan bir şehirdi. New York şehri biyoteknolojinin merkezi haline gelmeli, tüm bu yeni teknolojilerin merkezi olmalıyız.’

Adams, bitcoin ile ödeme sisteminin henüz yerleşik bir yöntemi olmadığı için maaşını aldıktan sonra  bitcoine çevireceğini söyledi.  Ayrıca bitcoin ile ödeme sistemini entegre etmek için çeşitli mekanizmaları araştırdıklarını ve böylece New York sakinlerinin maaş ödemelerini rahatlıkla bitcoin ile alabileceklerini belirtti.

Haziran ayında henüz seçimlerde aday olduğu sırada Adams, “New York sakinlerine söz veriyorum. Şehrimiz siber güvenliğin, kendi kendine sürülebilen arabaların, droneların ve bitcoinlerin merkezi olacağız.” demişti.

Bitcoin kabul etme konusunda iyimser bir rekabet ortamı oluşturan eyaletler Miami ve Tennissie de, geçtiğimiz aylarda attıkları adımlarla kendilerinden söz ettirdiler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!