Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ConsenSys, MasterCard ile Birlikte Ethereum’un Ölçekleme Sorununu Çözecek

ConsenSys, ConsenSys RollUps çözümünü planlamak için Mastercard mühendislik ekibinin uzmanlığına başvurdu. Yeni teknoloji, Etherum ağının genel verimini ve işlem hızını arttırmak üzere tasarlandı.

ConsenSys takımı:

“ConsenSys RollUps, herhangi bir Ethereum Sanal Makinesi uyumlu, blockchain’e bağlanabilen ve izin verilmiş uygulamalar için ölçeklenebilirlik ve gizlilik odaklı, yenilikçi modüler yazılım çözümüdür. Yeni teknoloji “Sıfır bilgi ispatı” ile çalışıyor. Bu teknoloji, bir tarafın sahip olduğu bilgiyi diğer tarafla paylaşmadan ispat etmesidir. Sıfır bilgi ispatı rollup’ları, programlanabilirlik ve gelecekte daha fazla işlev sunabilme üzerine tasarlanmıştır. Güvenilir tarafların sağlayacağı bilgilere dayanarak daha yüksek işlem çıktılarına erişilebilir. ConsenSys RollUps ile üretilen çözümlerle özel bir sunucuda saniyede 10.000 işlem yapılabilirken bu sayı sıradan bir özel sunucuda 300, Ethereum mainnet’te ise 15 işlemle sınırlıdır.”

Takıma göre bu gelişmeler Dijital Merkez Bankası Parası, mikro ödemeler, merkeziyetsiz borsalar ve güvenilir işlemler için yeni alanlar açıyor.

ConsenSys, 2021 Kasım ayında finansman turunu 200 milyon dolar yatırımla kapatmıştı. Bununla birlikte yatırımcılar şirkete 3.2 milyar dolar değer biçmiş oldu.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!