Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jack Dorsey ve Jay-Z Tarafından Başlatılan 500 Bitcoin’lik Fonun Yönetim Kurulu Açıklandı

Jack Dorsey, Jay-Z ile şubat ayında başlattığı 500 adetlik Bitcoin fonunun yönetim kuruluna güven ve şeffaflığı arttırmak amacıyla 7.000 kişi arasından seçilen 4 üye açıklandı.

Geçtiğimiz şubat ayında Twitter kurucu ortağı ve Block CEO’su Jack Dorsey, Amerikalı rapçi Shawn Corey Carter bilinen adıyla Jay-Z ile Bitcoin geliştiricilerine odaklanan BTrust adlı bir fon kurduklarını duyurdular.

BTrust Afrika ve Hindistan topraklarında kripto para sektörünü geliştirme ve benimsetme oranını arttırmak, olanaklarından yararlanılmasını sağlamak için kullanılacaktır. Fon için Jack Dorsey ve Jay-Z tarafından 500 Bitcoin hibe edildi. Yazının yazıldığı sırada 500 Bitcoin’in itibari para değeri 24.5 milyon dolara tekabül etmektedir.

Ayrıca fonun temellerini güven açısından sağlıklı bir şekilde atmak için yönetim kuruluna halkın içinden 4 kişi seçilerek atama yapıldı. Jack Dorsey yönetim kurulu üyeliği için toplam 7.000 kişinin başvuru yaptığını söyledi. 7.000 başvuru içinden seçilen kişiler; Karla Kirk-Cohen, Abubakar Nur Khalil, Obi Nvos ve Ojomu Ochay oldu.

Afrika bölgesindeki ekonomik şartlar kripto para sektörüne ilgisi olan genç nüfusu Bitcoin işlemlerine yönlendirmektedir. Bununla birlikte geçtiğimiz temmuz ayında Afrika’da bireyler arası işlem hacminde büyük bir artış gözlemlendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!