Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Elon Musk’a NFT Hediyesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elon Musk ile videokonferans görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’un yaptığı Twitter paylaşımına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türksat 5A’yı uğurlarken Elon Musk’a çocukların çizdiği resimlerden oluşan NFT’yi hediye etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye’deki özel ve kamu sektörleri ile şirket arasında uydu ve uzay teknolojileri başta olmak üzere farklı alanlarda yapılabilecek iş birlikleri değerlendirildi.

Elektrikli otonom araçlar ve dijital ekonomi gibi konularının da masaya yatırıldığı görüşmede uzun vadede kurulabilecek ortaklıkların yanı sıra mevcut iş birliklerini de geliştirmesi üzerine fikir alışverişi gerçekleştirildi. Türkiye’nin elektrikli aracı TOGG için lityum bataryalar konusunda kurulabilecek ortaklıklar değerlendirilirken, Türkiye’nin SpaceX aracılığıyla uzaya gönderdiği Türksat 5A uydusundan sonra uzaya gönderilmesi planlanan Türksat 5B uydusunun fırlatılma süreci görüşüldü.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!