Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tencent Games Destekli Şirket, Oyna-Kazan Sektörüne Giriş Yaptı

Arkasında Tencent Games’in bulunduğu Fransız mobil oyun geliştirme firması Voodoo, oyna-kazan sektörüne giriş yaptı. Şirket yetkilileri oyunu geliştirmek için gelecek yıl 200 milyon dolardan fazla yatırım yapacağını açıkladı.

Voodoo Genel Müdürü Alex Yazdi:

“Oyuncuların çoktan dijital varlıklar almaya alıştığını düşünürsek, blockchain özellikle oyun sektörünü çok değiştirecek. Bu teknoloji, oyunculara dijital varlıkların gerçek sahipliğini sağlayacak, oyuncular arasında daha derin etkileşimler kuracak ve oyun içi dijital para ve varlıkların satın alınması ve satılması sayesinde oyun içindeki eğlenceyi ve etkileşimi arttıracak.”

Bunun yanında Yazdi, blockchain tabanlı oyna-kazan oyunların “diğer oyun türlerini bitirmeyeceğini ancak yine de devasa olacağını” söyledi. Blockchain teknolojisinin “hatalarla kendi kendine başa çıkabilen ve bir data’yı koruyup, saklayabilen” bir teknoloji olduğunu, bunun için bir çok sektör adına büyük bir gelişme anlamına geldiğini de ekledi.

Voodoo, oyna-kazan NFT oyunlarına yatırım yapan ilk Fransız şirket değil. Bu yılın daha erken zamanlarında Sorare adlı Fransız firma, fantezi futbol kart takası oyunu için 680 milyon dolar toplamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!