Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Waves’in tanıttığı MetaRace nedir?

Waves Protokol’ün MetaRace isimli 3 boyutlu oyunu tanıtıldı.

Waves Protokol’ün MetaRace oyunu, resmi Medium hesabından yapılan duyuru ile tanıtıldı. Açıklamada:

GameFi’ın yalnızca yatırımcılar için olmadığını, aynı zamanda eğlenceli bir oyun da olabileceğini kanıtlamak için yeni bir proje sunuyoruz.

belirtildi.

MetaRace’in, şu an gerek duymadığı için kendi NFT’lerini yayınlamakta acele etmeyeceği, bunun yerine Waves Ducks Universe’deki mevcut NFT karakterlerini bir araya getireceği söylendi.

Bu yeni oyun, 3 boyutlu mekanikleriyle kullanıcıların çok oyunculu formatta ödül kazanmak için oynamalarını sağlayacak.

Turlara ayrılmış olan oyunu oynayanların kazanabilmesi için, her tur için ayrı görevler seçip sanal bir araç sürerek gerekli yerlere ulaştırması gerekiyor. Örneğin; İlk görevde, bir ördeğin yavrusunu traktöre bindirip rokete ulaştırılması gerekmektedir. Waves Ducks : an upcoming Millionaire's story | by Sanu Jana | Medium

Waves duck

Ördeklerin bindirileceği traktör, güçlendiricilere ve NFT karakter özelliklerine bağlı olarak farklı özelliklere sahip olabilecek. Bir traktör nadir bulunan bir ördek tarafından sürüldüğünde daha hızlı olabilirken, başka bir NFT özelliğinden kaynaklı diğer ördeklerden daha güçlü olabilecek. Oyuncular tarafından alınan yükseltmeler, bir rakibe saldırmanıza olanak tanınacak.

Bu mekanikler sayesinde NFT ördeklerin, traktör sürerken daha fazla etki ve ödül için rekabet ederek 3D dünyasına geçiş yapmaları sağlanacak.

Yeni tanıtılan oyunun yerel token’ı RACE’in, bir kısmı IDO aracılığıyla dağıtılacak. Geri kalanı ise düzenli hale gelecek olan turnuvaların ödül fonunu oluşturmak için verilecek.

Farklı beceri seviyelerine ve ilerlemeye sahip oyuncular için farklı ligler içeren turnuvalar, hem kıdemlilerin hem de yeni başlayanların para kazanmasını sağlayacak.

RACE token’ı hakkında daha fazla ayrıntı sonraki makalelerde yayınlanacağı söylendi.

GameFi pazarının büyümesiyle birlikte birçok NFT tabanlı oyun projesi ortaya çıktı. Ancak, projelerde genelde eğlenceli ve sağlam mekaniklerin geliştirilmesine yeterince önem verilmediği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!